Fida lähetti tukea Yad Hasmonaan evakuoiduille Israelissa

 
Ihmisjoukko telttakatoksessa.

Israelin raja-alueilta evakuoidut saavat ruokaa, vaatteita ja väliaikaisen majapaikan Yad Hasmonan yhteisössä Juudean vuorilla.

Viisi viikkoa sitten terroristijärjestö Hamas iski yllättäen noin kahteenkymmeneen yhteisöön Israelissa liki 3000 taistelijan ja tuhansien rakettien voimalla. 1200 ihmistä kuoli ja tuhansia loukkaantui. Yli 200 ihmistä on edelleen Hamasin panttivankina. Lukuisat ihmiset joutuivat pakenemaan Israelin raja-alueilla sijaitsevista yhteisöistä.

Yad Hashmona on kylä Juudean kukkuloilla lähellä Jerusalemia. Sitä asuttaa messiaanisten juutalaisten yhteisö. Kyläläiset alkoivat avustaa terrori-iskun uhreja 11.lokakuuta, kun iskualueilta evakuoituja ihmisiä täytyi saada väliaikaiseen majoitukseen.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Vielä kuukauden jälkeen iskujen alusta meillä on edelleen tilat täynnä majoittuvia ja lisää on tulossa tänään Pohjois-Israelista, kertoo yhteisön sihteeri Ayelet Ronen Yad Hasmonasta.

Ronen kuvailee, että Israelissa eletään nyt keskellä suurta kansakunnan muutoksen hetkeä.

Nainen tekee lapselle kasvomaalausta.

– Koen, kuinka Jumala toimii kansamme keskuudessa tämän katastrofin keskellä yhdistäen meitä. Evakuoiduista on tullut kuin osa perhettämme. Joukossa on lapsia, joiden toinen vanhempi on siepattu Gazaan tai joutunut rintamalle. Yhteisön tuki on näille lapsille todella tärkeää.

– Emme pystyisi tähän ilman tukeanne. Yad Hasmonassa asuvat 170 evakkoa saavat luonamme ylläpidon ja monet myös vaatteita, leluja, kirjoja ja muita tarpeellisia tarvikkeita. Moni joutui pakenemaan kotoaan ilman mitään. Kiitos tuestanne, joka auttaa meitä auttamaan heitä.

Fida lähetti Yad Hasmonaan 5 000 euron avustuserän, joka käytetään evakuoitujen majoituksen, ruokailujen ja päivittäistarvikkeiden hankkimiseen.

Yad Hasmonan perustivat suomalaiset kristityt 70-luvulla. Perustajien valitsema nimi ”Kahdeksan muistoa” kunnioittaa toisen maailmansodan aikaan Suomesta natseille luovutettujen kahdeksan juutalaisen muistoa.

 
Fida artikkeli

Aiheet