Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Juhani Waarna: Lapsen vakava sairaus pysäytti

 
Juhani Waarna

Kuva: Juhani Waarnan albumi

Juhani Waarna haluaa rohkaista kaikkia olemaan kuuliaisia, kun Jumala laittaa jotakin sydämelle. Elämässään hän on saanut kohdata Jumalan ja olla evankeliumin asialla mitä moninaisimmissa hetkissä.

Kun rekkamies Juhani Waarnan pieni Matti-poika sairastui vakavasti, lääkärit eivät tienneet, selviäisikö hän. Tällöin Juhani rukoili ensimmäistä kertaa elämässään tosissaan ja pyysi Jumalaa − jos hän on olemassa − parantamaan lapsensa. Myös eräässä seurakunnassa rukoiltiin asian puolesta.

Soittaessaan myöhemmin sairaalaan Irma-vaimo kertoi, ettei muutosta pojan tilassa ollut tapahtunut.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

− Pyysin vaimoa laittamaan luurin pojan korvalle. Kun kysyin ”onko isin Matti siellä?”, niin samassa kuulin ilohuudon, että poika aukaisi toisen silmän ja yrittää hymyillä! Siitä hetkestä tiesin, että Jumala on olemassa ja siitä alkoi elämäni eteenpäin Jeesuksen kanssa.

− Luvatessani Jumalalle, että saat viedä minne tahdot, en olisi arvannut, mitä kaikkea onkaan sitten tulossa!

Juhani on reissannut evankeliumin asialla usealla eri mantereella yli 33 vuoden ajan. Vuonna 2004 he asuivat Thaimaassa. Loppuvuodesta sinne iski tsunami, ja hän lähti välittömästi vaimonsa kanssa apuun.

Juhani iloitsee, kun on saanut olla auttamassa ihmisiä myös toisella taipaleella, taivastiellä.

− Kerran kun olin lähdössä Floridassa eräästä sairaalasta, kuulin yhtäkkiä korviini selkeän sanan ”kolmonen”. Hissi pysähtyi kolmanteen kerrokseen, ja yhden oven kohdalla koin, että on mentävä siitä sisään. Vuoteella istui yli 80-vuotias henkilö, joka oli rukoillut, että Jumala johdattaisi sinne jonkun kertomaan, kuinka voisi tulla uskoon. Saimme siinä rukoilla yhdessä, ja parin kuukauden päästä hän siirtyi ajasta ikuisuuteen.

− Rohkaisen kaikkia, että kannattaa totella, kun Jumala laittaa jotakin sydämelle, sillä on aina oma tarkoituksensa.

Teksti: Marja Salminen, Maija Hurrin haastattelun pohjalta.
Juhani Waarnan haastattelu on alun perin lähetetty Radio Deissä ja julkaistu Aalloilla-lehdessä 3/2023.

Kuuntele lisää Minä uskon -tarinoita uskoontulosta ja Jumalan johdatuksesta Dei Plussasta.

 
Dei, Ihmisen ääni, artikkeliban. (2/2) 3.10.- MJa