Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Palestiinalaisjärjestöt uhkaavat Israelia lisääntyvällä väkivallalla

 

Mellakoita järjestetään viikoittain Israelin ja Länsirannan välisellä rajalla. Kuva: Wiki Commons

The Jerusalem Postin mukaan kaksi kilpailevaa palestiinalaisjärjestöä, Hamas ja Fatah, uhkaavat lisäävänsä väkivaltaa ja verenvuodatusta Israelissa vuonna 2016.

Hamas ja Fatah ilmoittivat uudenvuodenaattona, että ne aikovat lisätä ”vastarintaiskuja” Israelia vastaan ja kehoittivat palestiinalaisia valmistautumaan lisääntyvään väkivaltaan.

The Jerusalem Post –lehden mukaan palestiinalainen islamistinen järjestö Hamas, joka on ollut vallassa Gazan alueella kymmenen vuotta, uhkaa valmistelevansa uutta itsemurhaiskujen aaltoa israelilaisia vastaan. Edellisen kerran Hamas toteutti pommi-iskujen sarjan toisen intifadan aikana vuosina 2000 – 2005. Iskut aiheuttivat sekasortoa ja tuhoa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Hamas kielsi uudenvuodenjuhlien viettämisen Gazan alueella ja varoitti ravintoloiden ja hotellien omistajia juhlallisuuksien järjestämisestä perustellen, että ”tapa on vieras perinteillemme ja arvoillemme ja loukkaa islamin opetuksia.”

Jerusalem Post viittaa useisiin raportteihin, joiden mukaan Hamas olisi aktivoimassa ”nukkuvia soluja” Länsirannalla. Hamas suunnittelee iskuja myös Israelin turvallisuudesta vastaavia tahoja ja poliitikkoja vastaan. Hamasin johtajat eivät lupaa helpotusta työttömyysongelmaan ja köyhyyteen Gazan alueella, vaan ainoastaan lisääntyvää väkivaltaa, The Jerusalem Post kritisoi.

Fatahin aseellinen siipi, Al-Aqsan marttyyrien prikaati julkisti myös oman uhkauksensa käynnistää terrori-iskuja Israelia vastaan.

– Me olemme edelleen sitoutuneita aseellisen taistelun mahdollisuuteen. Jatkamme marttyyrien tiellä, kunnes koko Palestiina on vapautettu, ryhmä kirjoitti Länsirannalla levittämässään lehtisessä.

Lokakuusta lähtien 143 palestiinalaista, 22 israelilaista sekä yksi yhdysvaltalainen ja eritrealainen ovat saaneet surmansa puukkoiskuissa ja väkivaltaisissa protesteissa Israelissa. Valtaosaa kuolleista palestiinalaisista on epäilty osallisuudesta hyökkäyksiin.

Ilta-Sanomat uutisoi, että israelilaissotilaat ampuivat tänään kuoliaaksi neljä palestiinalaista, jotka yrittivät puukottaa heitä Länsirannalla. Israelin armeijan mukaan kyseessä oli kaksi erillistä hyökkäystä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan The Jerusalem Postin sivuilta.