Facebook esti seurakunnan mainoksen – tulkitsi siinä olevan seksuaalista sisältöä

 

Savonlinnan Facebook -sivuilta löytyvä mainos.

Savonlinnan seurakunta halusi mainostaa Facebookissa kahta retriittiä, mutta sivuston automaattinen tarkistus esti mainoksen, koska tulkitsi kuvan seksuaaliseksi.

Mainos laadittiin Raamattuun ja rukoukseen keskittyvää Savonlinnan seurakunnan arkiretriittiä sekä Enonkosken luostariyhteisössä järjestettävää hiljaisuuden retriittiä varten. Sitä oli tarkoitus levittää Facebookin uutisvirrassa seurakunnan sivuja seuraaville henkilöille.

Mainoksessa on kuva metsästä ja pitkospuista. Mainoksessa lukee: ”Astu uudelle polulle”. Iltalehden mukaan Facebook kuitenkin ilmoitti heti, että mainosta ei hyväksytä. Perusteluna mainoksen hylkäämiselle oli, että ”Mainos ei saa mainostaa laitonta seksuaalisia tai aikuisille suunnattuja tuotteita tai palveluita.”

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Seurakunnan viestintä on yrittänyt olla yhteydessä Facebookin ylläpitoon, mutta turhaan: he eivät ole saaneet mitään vastausta kyselyihinsä.

– Kaikki mainokset menevät siellä automaattitarkastukseen. Se oli tulkinnut kuvan väärin, naurahtaa Savonlinnan seurakunnan tiedottaja Anna-Kaisa Mannonen Iltalehdelle.

Mannonen kertoo sensuurin koskeneen juuri mainoksen kuvaa, ei tekstiä. Sama kuva löytyy silti seurakunnan omilta Facebook -sivuilta, eikä Facebook ole puuttunut siihen.