Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

F1-huutokaupalla varoja Fidan kehitysyhteistyöhankkeisiin

 

Sergio Perez halusi lahjoittaa osan huutokaupparahoista kotimaahansa. Kuva: Wikimedia Commons

Meksikolainen formulakuljettaja Sergio Perez ja lääkäri Aki Hintsa organisoivat F1-tavaroiden huutokaupan.

Ugandan entisiä lapsisotilaita ja Etiopian aids-orpoja auttavat Fida Internationalin kehitysyhteistyöhankkeet saivat puolet joulukuussa Meksikossa järjestetyn F1-aiheisen hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotosta, uutisoi Turun Sanomat verkkosivuillaan.

Huutokaupan organisoivat F1-maailmassa tunnettu suomalaislääkäri Aki Hintsa ja meksikolainen formulakuljettaja Sergio Perez. Perez on aiemmin järjestänyt kotimaassaan hyväntekeväisyystapahtumia, joissa on huutokaupattu F1-aiheista tavaraa maan huumenuorten auttamiseksi. Huumenuorten avustustyö sai toisen puolen tämänvuotisen huutokaupan tuotosta.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Yhteisen hyväntekeväisyystilaisuuden idea tuli Pereziltä. Hintsan tehtävänä oli kerätä huutokaupattava tavara F1-varikolta

Myytäväksi saatiinkin esimerkiksi ajopukuja, kenkiä ja hanskoja sekä nippu Nokian hanketta varten lahjoittamia huippupuhelimia, joihin tuli muun muassa maailmanmestari Sebastian Vettelin signeeraus.

– Täällä [formulavarikolla] on paljon porukkaa, jolla on hyvä sydän, Hintsa kertoi TS:lle.

Hintsan Fida-yhteys on peräisin 1990-luvulta, jolloin hän toimi Suomen helluntaiseurakuntien kehitysyhteistyötehtävissä Etiopiassa.

 

Lue Turun Sanomien uutinen täältä.