Evankeliumijuhlan kävijämäärä ylitti odotukset

 

Evankeliumijuhla Kuva: Hannu Häkämies

Sastamalassa Pirkanmaalla viikonloppuna järjestetty evankeliumijuhla keräsi 17 000 kävijää.

Kävijämäärä on suurin tällä vuosikymmenellä järjestetyistä evankeliumijuhlista.
Yhdessäolo ja kohtaamiset avaran taivaan alla loivat tunnelmaa juhlilla. Juhlassa vieraillut ulkoministeri Timo Soini kuvaili juhlien tunnelmaa leppoisaksi ja kotoisaksi.

 
Tapahtuman teemaa ”Nimi taivaan kirjassa” käsiteltiin viikonlopun aikana raamattuopetuksissa ja puheenvuoroissa niin juhlakentällä, kuin myös lasten ja nuorten ohjelmissa. Jari Rankinen korosti sunnuntain messussa, että Jumala tarjoaa pelastusta kaikille. Kääntyminen on Jeesukseen uskomista, turvautumista ja luottamista. Pelastettu on jokainen, joka on kastettu ja uskoo Jeesukseen. Jumala antaa uskoa ja vahvistaa sitä.
Sunnuntaina siunattiin myös lähetystyöntekijöitä uusille työkausille eri maihin.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

 
Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lisäksi tapahtumaa olivat järjestämässä Sastamalan seurakunta ja Sastamalan kaupunki. Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski oli kiitollinen Sastamalan juhlaa rakentaneista useista sadoista talkoolaisista. Nikkarikoski iloitsi myös nuorten kävijöiden suuresta määrästä.
– Eräs henkilö totesi minulle, että jos toisinaan hengellisistä tilaisuuksista on vaikea löytää nuorta väkeä, niin täällä täytyy alkaa etsiä nuorten joukosta varttuneempaa väkeä. Täällä oli todella paljon nuoria ja lapsiperheitä.

 
Ensi kesänä evankeliumijuhlaa vietetään Virroilla 1.-3.7.2016.