Evankelisen Christianity Today -lehden päätoimittaja: Trumpin pitäisi erota

 

Kuva: Istockphoto

Billy Grahamin perustaman Christianity Today -lehden päätoimittaja Mark Galli kirjoittaa, että presidentti Donald Trumpin pitäisi erota virastaan. Lehden mukaan presidentti on käyttänyt valtaansa väärin ja toiminut hyvin moraalittomasti.

Evankelisen Christianity Today -lehden päätoimittaja Mark Galli vaatii eilen julkaistussa pääkirjoituksessaan presidentti Trumpin eroa virastaan. Lehti perustelee kantaansa Trumpin moraalittomalla käytöksellä. Christianity Today on Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisimpia kristillisiä lehtiä. Lehden lukijoista moni tukee Trumpia, siksi kannanotto on erityisen merkityksellinen. Se on myös noteerattu laajasti eri medioissa.

Edesmennyt evankelista Billy Graham (1918-2018) linjaa Christianity Today -lehden perustamisdokumenteissa, että lehden tehtävänä on auttaa evankelisia kristittyjä tulkitsemaan ja ymmärtämään ajankohtaisia ilmiöitä ja tapahtumia uskon näkökulmasta. Lehti on koko olemassa olonsa ajan ollut epäpoliittinen, jotta eri poliittisista taustoista tulevat voisivat kokea sen omakseen. Galli kirjoittaa, että presidentin virkasyyte on kuitenkin sen verran suuri tapaus demokratian historiassa, että sitä on kommentoitava.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Galli toteaa lehdessä, että virkarikossyytteen taustalla olevat tosiasiat ovat yksiselitteisiä: Yhdysvaltain presidentti yritti käyttää poliittista valtaansa saadakseen vieraan vallan päämiehen toimimaan Trumpin poliittista vastustajaa vastaan. Gallin mukaan kyse ei ole pelkästään perustuslain rikkomisesta, vaan hyvin moraalittomasta teosta. Pääkirjoituksessa viitataan myös Trumpin moraalittomuuteen naissuhteissa.

Galli vetoaa kirjoituksessa evankelisiin kristittyihin, jotka edelleen tukevat presidentti Trumpia, että he muistaisivat keitä he ovat ja keitä he palvelevat. ”Miettikää, miten se että pidätte Trumpin toimia oikeutettuina, vaikuttaa siihen, millaisen todistuksen annatte Herrastanne ja Pelastajastanne.”

Presidentti Trump vastasi lehden kritiikkiin Twitterissä leimaamalla lehden äärivasemmistolaiseksi. Trump totesi myös, ettei yksikään aikaisempi presidentti ole tehnyt niin paljon evankelisten kristittyjen hyväksi kuin hän.

Christianity Today on kerran aikaisemmin vaatinut Yhdysvaltain presidentin eroa, tämän syyllistyttyä moraalittomaan käytökseen. Vuonna 1998 CT vaati presidentti Bill Clintonin eroa.