Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

EU-delegaatio jäi ilman kulkulupaa kristittyjen asuinalueille Intiassa

 

Ruoka-apua jaetaan lapsille

Debora ja Sam Maloney tekevät lähetystyötä kotimaassaan Intiassa. Heidän työkenttänsä on Gujaratin osavaltiossa, missä kristittyihin kohdistuu sekä painostusta että suoranaista vainoa.
Orissan osavaltion viranomaiset eivät suostuneet päästämään EU:n edustajia tutustumaan kristittyjen tilanteeseen levottomalla alueella unionin virkamiesten pyynnöistä huolimatta.

Ankarimmin kristittyjä on viime vuosina Intiassa vainottu Orissan osavaltiossa. Jopa tuhannet menettivät kotinsa ja joutuivat muuttamaan tilapäisleireihin joulukuussa 2007 käynnistyneissä väkivaltaisissa mellakoissa. Koteja ja kirkkoja poltettiin. Kaivoja myrkytettiin.

– Tilanne Orissassa on nyt rauhallisempi, muttei hyvä. Ihmiset ovat voineet palata leireistä, mutta tuntevat itsensä turvattomiksi. Mieluiten he muuttaisivat kokonaan pois, kertoo Sam Maloney, joka parhaillaan vierailee Suomessa perheineen.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Pastori Maloneyn on sallittu osallistua avustustyöhön Orissassa. Hän on ollut jakamassa ruokaa sekä rakennustarvikkeita uusia asuntoja varten. Pastoreille on annettu polkupyöriä, joilla he liikkuvat kylillä.

Sen sijaan EU:n delegaatiota, joka halusi käydä tutustumassa tilanteeseen, ei päästetty osavaltioon.

Maloneyt ovat molemmat kotoisin Etelä-Intiasta, missä kristillisillä kirkoilla on toimintavapaus. Heidän työkenttänsä on kuitenkin Gujaratissa Länsi-Intiassa, lähellä Pakistanin rajaa.

Gujaratissa ja Orissassa hindun on kiellettyä vaihtaa uskontoa. Kristityt saavat harjoittaa uskoaan, mutta lähetystyö on kielletty.

– Yritämme kertoa, että me emme käännytä ketään. Sen voi tehdä vain Jumala, Sam Maloney sanoo.

Hindun on helppo hyväksyä Jeesus Jumalaksi kaikkien muiden Jumalien joukkoon. Mutta on eri asia laskea koko uskonsa Jeesuksen varaan. Osa kasteen ottaneista joutuu perheensä hylkäämäksi.

– Heillä ei ole oikeutta perintöön, eivätkä he saa olla yhteydessä sukuunsa. Henkinen painostus on kovaa. Apu, jota me voimme antaa, on kovin rajoitettua. Mutta olemme nähneet, miten ihmiset kaikesta huolimatta selviytyvät, miten Jumala siunaa.

Sam Maloney kertoo Intian kristittyjen tilanteesta: pe 21.5 ja 22.5. Turku, ti 25.5. Riihimäki, to 27.5 Tuusula, pe 28.5. Rajamäki, su 30.5. Lahti.

Lue lisää Sanasta