Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Etiopian kirkosta lähetetään lähetystyöntekijöitä ulkomaille

 

Pastori Kossa Mengesha

Etiopialainen Mekane Yesus -kirkko alkaa tehdä lähetystyötä maansa rajojen ulkopuolella. Kirkko katsoo, että sen on aika aloittaa lähetystyö ulkomailla, koska yli puolet maan asukkaista on kristittyjä.

Suomalaisissa seurakunnissa mittarit väräjävät laskevaa käyrää. Toisin on Etiopiassa, jossa kirkon jäsenkatoa pidetään pohjoisena kummajaisena.

Etiopian yli 84-miljoonaisesta kansasta yli puolet on kristittyjä. Reilu kolmannes etiopialaisista on muslimeja.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Kristillinen Mekane Yesus -kirkko on aina ollut kova leviämään. Kaksi vuotta sitten se perusti oman ulkolähetysjärjestönsä. Laajeneminen on myös Hoganen seurakunnan vanhimmistoon kuuluvan Petros Woldesenbetin sydämellä.

– Kahden kilometrin päässä kirkostamme on uusi 30-jäseninen saarnapaikka, jonne lähetämme välillä pastoreita. Tuemme heitä myös rahallisesti, Woldesenbet selittää.

Hoganen seurakunta tahtoisi laajentaa omaakin tonttiaan. Jos varaa olisi, seurakunta ostaisi maata ympäriltä ja suurentaisi kirkkoa.

Vähäisistä resursseista huolimatta Mekane Yesus -kirkko on tehnyt päätöksen lähettää pastoreita myös ulkomaille. Kolme lähetystyötä tekevää perhettä matkaa Aasian ja Afrikan maihin vielä tämän vuoden aikana. Etiopilaiset aloittavat lähetystyön alueen suljetuissa maissa, joissa länsimaisten lähetysjärjestöjen työntekijöiden toiminta on vaikeaa.

– Jospa Jumala koskettaisi sydämiä, toivoo Hoganen seurakunnan pastori Kossa Mengesha.

TYTTI PÄÄKKÖNEN

Lue lisää aiheesta helmikuun Elämään-lehdestä.