Kirkkopäiville tuleva Essam Nagy kylvää toivon siemeniä televisiossa

 
Essam Nagy

– Tulen Suomeen kertomaan hyviä uutisia Lähi-idästä ja pyytämään rukoilemaan lasten puolesta. Minua motivoi eniten toivo lasten silmissä, sanoo Kirkkopäiville tuleva Essam Nagy. Kuva: SAT-7.

– Kuvausmatkalla Irakissa tapasimme pakolaisleirillä perheen, josta otimme myös valokuvan. Kun katsoin kuvaa myöhemmin, näin lasten silmissä toivon, jota vanhempien silmissä ei näy. Haluamme ruokkia tuota toivoa, kertoo Essam Nagy.

Egyptiläinen Essam Nagy on SAT-7 Kidsin tuottaja ja juontaja. Jokaviikkoisessa ohjelmassaan Miksi on näin? Essam Nagy vastaa lapsikatsojilta tulleisiin kysymyksiin.

Kysymykset ovat muuttuneet vuoden 2011 arabikevään jälkeen. Aiemmin lapset kysyivät esimerkiksi, miksi taivas on sininen tai isä kalju. Nyt he saattavat kysyä, missä Jumala on tai miksi Jumala sallii asioiden tapahtua.

Hgin rttukoulu vkot 31 ja 32 Smy

Ohjelmaan tulee palautetta kristityiltä ja ei-kristityiltä ja myös sellaisista maista, kuten Saudi-Arabia, Marokko ja Algeria. Lasten kysymyksiin vastataan kristilliseltä arvopohjalta. SAT-7 Kids on arabimaiden ainoa ympäri vuorokauden lastenohjelmia lähettävä kristillinen satelliittikanava.

Lähi-idän tilanne muistuttaa Jeesuksen aikaa

– Velvollisuuteni on auttaa lapsia sekä kylvää ja kasvattaa toivon siemeniä heidän elämässään. Monet lapset ovat säilyttäneet myönteisen asenteensa alueiden rauhattomuudesta huolimatta. Niin kauan kuin lapsilla on toivoa sydämessään, näille seuduille on luvassa hieno tulevaisuus, Essam Nagy uskoo.

– Asetelma Lähi-idässä on nyt jokseenkin samanlainen kuin Jeesuksen syntymän aikoihin. Alue oli tuolloin vieraan vallan alla ja siellä oli sortotoimia ja verenvuodatusta. Jeesus syntyi Israelin alueella ja tuli tuomaan toivoa, ei vain valitulle kansalle, vaan kaikille maailman ihmisille, hän sanoo.

Essam Nagy kertoo televisiotyöstään ja kohtaamisista arabilasten kanssa Kirkkopäivillä Turussa perjantaina 19.5 kello 15–16. Lue lisää.

Kirkkopäivien ohjelma ja lisätietoa

 
Sansa artikkelibanneri 30.5. alkaen