Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Espoonlahden kirkon täyttäneen Pirkko Jalovaaran vierailu jakaa seurakuntalaiset

 

Pirkko Jalovaaran esirukoukset kaatoivat rukouspalveluun tulleita keskiviikkoiltana Espoonlahden kirkossa.

Kirkkoherra Jouni Turtiainen on saanut ristiriitaista palautetta julistaja-esirukoilija Pirkko Jalovaaran vierailusta Espoonlahden kirkossa.

– Ensimmäinen ryhmä on ilmoittanut, että jos Jalovaara kutsutaan, niin eroamme kirkosta. Toinen porukka ilmoitti, että jos emme olisi kutsuneet Jalovaaraa, niin he olisivat eronneet kirkosta.

Jalovaaran vierailu täytti Espoonlahden kirkon keskiviikkoiltana.

Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen oli illalla kuuntelemassa tarkalla korvalla Pirkko Jalovaaran puhetta. Kirkkoherra pitää kirkossa kuultua Jalovaaran puhetta koskettavana ja kristuskeskeisenä.

– Jos tällaisia puheita pidettäisiin kirkossa viikoittain, niin eivät meillä kirkot tyhjänä olisi. Se oli erittäin koskettava, hyvä puhe. Hyvin kristuskeskeinen ja armokeskeinen puhe, juuri sellainen, jota meidän luterilaisessa kirkossa pitääkin pitää. Minä en löytänyt mitään sellaista, mikä ei olisi sopinut luterilaiseen kirkkoon.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Espoonlahden seurakunta uskaltaa uida vastavirtaan tilanteessa, jossa eri puolilta Suomea Pirkko Jalovaaran vuosittaisia puhujavierailuja on peruttu helmikuussa esitetyssä MOT-ohjelmassa esiin tulleiden Jalovaaran demoneihin liittyvien opetusten johdosta.

Espoonlahdessa Jalovaaraa koskevia päätöksiä ei haluttu tehdä median ohjaamana. Sen sijaan Pirkko Jalovaara kutsuttiin johtoryhmän kokoukseen keskustelemaan yhteistyön mahdollisuuksista.

– Jalovaara kertoi meille, että hän luterilaisen kirkon jäsenenä haluaa sitoutua kirkon opetukseen ja kirkon linjauksiin sekä toimia uskollisena kirkon kutsumustyössään kirkon palveluksessa, kirkkoherra Jouni Turtiainen selvittää.

Keskustelun perusteella Espoonlahden seurakunnan johtoryhmä esitti seurakuntaneuvostolle, ettei se näe syytä peruuttaa sovittua rukousiltaa. Seurakuntaneuvostossa päätös siitä, että jo sovittua vierailua ei peruta, syntyi tiukan äänestyksen jälkeen. Tuloksen ratkaisi varapuheenjohtajan ääni.

”Tehdään niin tai näin, se on jonkun mielestä väärin”

Espoonlahden seurakuntalaiset ovat antaneet päätöksestä kirkkoherra Jouni Turtiaiselle kahdenlaista viestiä.

– Ensimmäinen ryhmä on ilmoittanut, että jos Jalovaara kutsutaan, niin eroamme kirkosta. Toinen porukka ilmoitti, että jos emme olisi kutsuneet Jalovaaraa, niin he olisivat eronneet kirkosta.

– Tehdään niin tai näin, niin se on jonkun mielestä väärinpäin. Vaikka kansankirkossa seinät pitäisi olla leveällä ja katto korkealla, ei täällä silti taida olla tilaa kaikille.

Turtiainen korostaa kirkkoherrana haluavansa kuulla kaikkien seurakuntalaisten ääntä.

– Jalovaara on yksi niistä, jonka vierailua on todella toivottu. Samalla kun vaadimme Jalovaaralta ja muilta virheetöntä opetusta, niin olemmeko me itse uskollisia ja toteutammeko luterilaista oppia niin, että kirkot täyttyvät, Turtiainen kysyy.

Kirkkoherra sanoo uskovansa, että kaikkivaltias Jumala voi yhä tänäkin päivänä nostaa vaikka pyörätuolissa istuvan ihmisen kävelemään. Turtiainen kuitenkin tähdentää, että rukousillan ilmapiirissä ja hengessä tulee korostua Isä meidän -rukouksen pyyntö: ”Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaissa”.

– Jumalaa me emme voi manipuloida tai komentaa parantamaan. Jokaiselle kristitylle on annettu oma ristinsä kannettavakseen.

 

Lue myös

Jalovaara perui Ruotsin kiertueensa

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)