Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Eric Metaxas peräänkuuluttaa ”valtion omaatuntoa”

 

Amerikkalainen kirjailija Eric Metaxas on huolissaan siitä, että kristityt eivät tiedä, mitä merkitsee olla uskollinen Jumalan sanalle jopa vainon uhalla.

Eric Metaxas puhui heinäkuun alussa International Christian Concern (ICC) -järjestön tilaisuudessa.

Kirjoittaessaan elämäkerrallista kirjaa Dietrich Bonhoefferista (Bonhoeffer — Pastori, Marttyyri, näkijä, vakooja) Metaxas kertoo ymmärtäneensä, miten merkittävä tehtävä Bonhoefferilla oli herättää Saksan kirkko vastustamaan natsien juutalaisvihaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Hän vertasi The Bridge -konferenssissa pitämässään puheessa holokaustin aikaista Saksan kirkkoa nykypäivän kirkkoon Amerikassa.

Saksan kirkko ajautui Metaxasin mukaan ”ansaan” tuudittautuessaan liian mukavaan yhteyteen valtion kanssa ja nauttiessaan asemastaan.

Mutta kirkon tehtävä on olla ”valtion omatunto” ja pitää ääntä aina, kun kansalaisia vainotaan tai kohdellaan väärin.

Saksan kirkko oli holokaustin aikaan liian ylpeä saksalaisuudestaan ja luterilaisuudestaan, ja Metaxas on sitä mieltä, että samalla tavoin liian monet kristityt Yhdysvalloissa ovat ylpeämpiä amerikkalaisuudestaan tai ”baptismistaan” kuin siitä, että he ovat kristittyjä.

International Christian Concern järjestää vuosittain The Bridge  -konferenssin, jossa käsitellään vainotun seurakunnan tilannetta maailmassa.

 

Teksti: Merja Pitkänenbonhoeffer_6