Eri uskontojen edustajat kävelevät yhdessä rauhan puolesta

 

Uskontojen yhteinen rauhankävely alkaa Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogalta.

Uskontojen yhteistyötä edistävä USKOT-foorumi järjestää 24. lokakuuta Helsingissä rauhankävelyn, jonka tavoitteena on rakentaa yhteyttä eri uskontokuntien kesken ja torjua vihapuhetta ja ennakkoluuloja.

Uskontojen yhteiselle rauhankävelylle osallistuu edustajia eri kirkkokunnista. Järjestäjät toivottavat kaikki halukkaat tervetulleiksi kävelemään rauhan puolesta.

Järjestäjät korostavat lehdistötiedotteessa, että rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa ja turvallisuutta Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Kävelemällä rinta rinnan rakennetaan yhteyttä ja torjutaan ennakkoluuloja ja vihapuhetta. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaamme, tiedotteessa sanotaan.

SRO-PK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

USKOT-foorumi muistuttaa, että vähemmistöuskontojen aseman parantaminen ehkäisee myös marginalisoitumista. Lisäksi uskontojen hyvät suhteet auttavat äkillisten konfliktitilanteiden ratkaisemisissa.

Rauhankävelylle lähdetään Helsingin juutalaisen seurakunnan synagogalta 24. lokakuuta kello 15, minkä jälkeen pysähdytään Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan moskeijalla, ja kävely päättyy Tuomiokirkkoseurakunnan vanhan kirkon portaille.

Pysähtymispisteissä uskontokuntien edustajat, Yaron Nadbornik (USKOT-foorumin puheenjohtaja, Suomen juutalainen yhdyskunta), Gölten Bedretdin (Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja) ja piispa emerita Irja Askola (evankelisluterilainen kirkko), pitävät lyhyet puheenvuorot.

*

USKOT-foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka vaalii yhteiskuntarauhaa ja uskonnonvapautta edistämällä uskontojen välistä vuoropuhelua ja keskinäistä kunnioitusta.