Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Entinen ääri-islamisti Mosab Hassan Yussuf Radio Deille: ”Teen dokumentin Muhammedista”

 

Radio Dein tapasi Mosab Hassan Yussufin Jerusalemissa.

KUUNTELE JUTTU. Yhdysvalloissa maanpaossa elävä kristitty ex-muslimi Mosab Hassan Yussuf valmistelee dokumenttifilmiä profeetta Muhammedista. Hankkeen julkistaminen kohahduttaa Jerusalemissa niin muslimeja, kristittyjä kuin juutalaisiakin.

Hamasin poika -kirjan päähenkilönä tunnetuksi tullut  Mosab Hassan Yussuf joutui muslimien tappouhkausten kohteeksi hylättyään islamin. Kristityksi käännyttyään  entinen Hamasin jäsen toimi Israelin tiedustelupalvelun agenttina paljastaen palestiinalaisten terrori-iskujen suunnitelmia. Yhdysvalloissa on arveltu toiminnan pelastaneen jopa satoja ihmishenkiä.

Yussuf paljasti Radio Deille Jerusalemissa, että Muhammedista kertovan dokumenttielokuvan on määrä tulla ensi-iltaan vuonna 2014. Uutinen herätti heti kohua pyhässä kaupungissa, sillä kiistellyn kaupungin Vanhan osan temppelivuorella on kaksi islaminuskoisten pyhäkköä, Al Aksa ja kultakupolinen Kalliomoskeija.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Egyptissä poliittiseen valtaan noussut Muslimiveljeskunta hamuaa temppelivuorta islamilaista maailmaa yhdistäväksi suuren kalifaatin keskukseksi. Muslimiveljeskunta kuulutti keväällä vaalipuheissaan, että se on lähtenyt matkalle vapauttaakseen palestiinalaiset Israelin ikeestä.

Kiistelyllä Gazan palestiinalaisalueilla toimiva Hamas -järjestö on syntynyt Egyptin muslimiveljien innoittamana 1980-luvun lopulla.    

”Islamin luonne paljastettava”

2000-luvulla Israelin vakoojana Mosab Hassan pelasti tiedoillaan lukuisia ihmisiä terrori-iskuilta. Jerusalemin lähellä Ramallahissa syntynyt palestiinalaisarabi joutunee entistä tukalampaan asemaan filmiprojektinsa vuoksi. Hän on Hamas -äärijärjestön yhden keskeisen perustajan, sheikki Hassan Yussufin poika, jota islamistit pitävät kuolemantuomion ansaitsevana petturina.

– Islam ei ole rauhan, vaan sodan uskonto. Monet muslimit eivät itsekään ymmärrä uskontonsa todellista luonnetta, Mosab Hassan totesi Radio Deille Jerusalemissa.

– Puhun kokemuksesta. Tutkin nuorena tarkoin islamin kirjoituksia. Käsitykseni siitä, että ihmisille on lähes mahdotonta osoittaa puhein islamin väkivaltaisuutta, on vahvistunut viime vuosina. Tämän vuoksi vain avaamalla historiallisen profeetta Muhammedin elämän vaiheet ja siihen liittyvän muun historian, voidaan paljastaa, millainen on islamin luonne.

”Jeesusta voidaan kristisoida ilman tappouhkauksia”

Mosab Hassa Yussuf muistuttaa, että läntisessä ja kristillisessä maailmassa asuvat ovat nähneet paljon valhekuvia ja kuvitteellisia esityksiä Jeesuksen elämästä.

– Jeesusta voidaan vapaasti kritisoida ilman tappouhkauksia. Maailmauskonnoissa on kuitenkin yksi hengellinen johtaja, jonka arvostelu on kielletty. Muhammed on koskematon. Häntä ei saa laittaa filmiin, hänestä ei saa edes piirtää kuvia, Yussuf pahoitteli.

Profeetta Muhammedia esittävä pilapiirros sai aikaan kansainvälisen kohun ja tappouhkausten sarjan, kun Tanskan suurin päivälehti Jyllands-Posten julkaisi Muhammedia koskevan piirroksen vuonna 2005.

Toissa vuonna ääri-islamistien varoitus sai amerikkalaisen Comedy Central televisioyhtiön sensuroimaan South Park -piirrossarjaa, joka oli esitellyt ruudussa islamin perustajaa karhupukuun pukeutuneena.

Radio Dei tapasi Mosab Hassan Yussufin Jerusalemissa. Kuuntele Ajankohtaistunnin juttu Radio Dein ohjelma-arkistosta.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)