Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ensimmäistä kertaa jaetun K. A. Fagerholm -palkinnon saanut kansanedustaja Peter Östman: ”Haluan antaa Israelista oikeanlaisen kuvan”

 

Kansanedustaja Peter Östmanin mielestä on hyvin erikoista, että kaikista maailman kiistoista ja maista jälleen kerran nostetaan tikunnokkaan Israel.

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto on perustanut Israelin ystävänä tunnetun K. A. Fagerholmin nimeä kantavan palkinnon, joka myönnettiin ensimmäistä kertaa. Palkinnon sai kansanedustaja Peter Östman (KD).

Kansanedustaja Peter Östmanille on tänään myönnetty K. A. Fagerholm -palkinto. Suomi-Israel Yhdistysten Liiton perustama palkinto myönnetään liiton puheenjohtaja Risto Huvilan mukaan valtakunnallisesti vaikutusvaltaiselle henkilölle, joka on toiminnassaan osoittanut erityistä Israel-ystävyyttä ja vaikuttanut myönteisesti Suomen ja Israelin välisiin suhteisiin.

Palkinnon saantiperusteita luetellessaan Huvila kertoi Östmanin lukuisista jäsenyyksistä erilaisissa Israel -yhdistyksissä. Östman toimii muun muassa eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajana. Lisäksi Östman on kansanedustajana tehnyt lukuisia Israelia koskevia kirjallisia ja suullisia kysymyksiä eduskunnassa. Huvilan mukaan Östman on yksi niistä harvoista ja osina ainoa Israel-asioita suomalaisessa yhteiskunnassa esille nostava henkilö.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Pyrin jatkossakin toimimaan Israelin hyväksi. Pidän tärkeänä, että Israelista annetaan oikeanlainen kuva. Israel on monella sektorilla esimerkkinä koko maailmalle, Peter Östman kertoo ja toteaa Israelin olevan Lähi-idän ainoa demokratia.

Östmanin mukaan lähes poikkeuksetta media välittää Israelista kuvaa palestiinalaisten näkökulmasta. Häntä huolestuttaa myös Israeliin kohdistuvan vihamielisyyden kasvu.

Karl-August Fagerholmin (1901-1984) mukaan nimetyllä palkinnolla halutaan myös osoittaa kunnioitusta Fagerholmille, joka teki aktiivisesti työtä Israelin ja juutalaisten hyväksi ja toimi Suomi-Israel yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 1954-1976. K.A. Fagerholm oli SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja. Hän toimi useaan otteeseen eduskunnan puhemiehenä ja kolmesti Suomen pääministerinä.