Elina Koivisto: Jumala tahtoo minun antavan hyvää naisille

 

Elina Koivisto. Kuva: Tiina Krukoff-Raime.

Puhkea kukkaan -konferenssin tavoitteena on rohkaista ja innostaa naisia, vahvistaa heidän uskoaan ja auttaa heitä löytämään uusia tapoja palvella omilla lahjoillaan.

Lauantaina 30.9. Helsingin Kalliossa järjestettävän Puhkea kukkaan -tapahtuman koordinaattori, Elina Koivisto, kertoo, että nyt tavalliset luterilaiset seurakunnat ovat ensimmäistä kertaa kristillisen hyvinvointitapahtuman järjestäjinä.  Tapahtuma on kaksikielinen. Sen toteuttamisesta vastaavat Kallion seurakunta, Paavalin seurakunta ja Petrus församlingen. Mukana järjestelyissä on ollut yksi pappi kustakin seurakunnasta sekä joukko vapaaehtoisia.

Näky päivänkakkaroista innosti toimimaan

Tapahtuma on saanut nimensä päivänkakkaroista, jotka moneen otteeseen vahvistivat Elina Koiviston näkyä siitä, että Jumala haluaa hänen rohkaisevan toisia naisia löytämään oman sisäisen ja ulkoisen kauneutensa.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

– Kesällä 2014 New Wine -tapahtumassa eräs nainen näki näyn päivänkakkaroista, joita jaoin pellolla toisille naisille. Tulkitsimme näkyä niin, että Jumala tahtoo minun antavan jotain hyvää naisille. Vuoden kuluttua tästä tapahtumasta, kälyni sanoi minulle Ainolan puutarhassa, että päivänkakkarat ovat ruotsiksi prästkrage eli papinkaulus. Se vahvisti näkyä. Olin mukana suunnittelemassa suurta naisten yhteiskristillistä konferenssia.  Kun menin Lontooseen tuohon konferenssiin, vastaani tuli useita kertoja nainen, jonka nimi oli Daisy. Se tarkoittaa päivänkakkaraa. Koin jälleen Jumalan vahvistaneen näkyä.

Puhkea kukkaan -toimintaa on ollut jo puolentoista vuoden ajan. Naiset ovat järjestäneet  pienryhmiä ja ohjelmallisia brunsseja Paavalin ja Petruksen seurakunnissa.  Lisäksi liikkeellä on internet- ja facebook-sivut, joiden kautta löydetään naisverkoston asiantuntijoita esiintymään erilaisiin naisten tapahtumiin. Toiminnan tavoitteena on Koiviston mukaan rohkaista naisia luomaan naisille suunnattua toimintaa omille paikkakunnilleen. Toiminnan kautta halutaan myös lisätä naisten yhteisöllisyyttä sekä vastustaa kaikenlaista naisten hyväksikäyttöä.

Tarjolla kokonaisvaltaista hyvinvointia kristillisessä viitekehyksessä

Konferenssin järjestelyt aloitettiin viime keväänä. Elina Koivisto iloitsee siitä, että monet ovat ilmaisseet halunsa vahvistaa naisten parissa tehtävää työtä. Useat henkilöt ovat kertoneet hänelle Jumalan antaneen heille unelmia siitä, millä tavoilla naisia voitaisiin tukea ja rohkaista. Konferenssin yhtenä ajatuksena onkin nostaa esiin sitä monipuolista osaamista, jota kristillisissä piireissä toimivilla naisilla on.

– Jumala ei ole kiinnostunut pelkästään hengellisestä hyvinvoinnistamme, vaan hän on kiinnostunut koko elämästämme. Yhteiskunnassamme on tarjolla lukuisia hyvinvointitapahtumia, mutta tässä lähtökohta on kristillinen. Tapahtuman tavoitteena on, että monet naiset saisivat elämäänsä jotain hyvää: iloa, rohkaisua, tasapainoa, uutta intoa ja uskon vahvistusta. Sen lisäksi toivon, että tapahtuma voisi innostaa naisia laittamaan omat lahjansa käyttöön.

Konferenssin ohjelma koostuu aamu- ja iltajuhlasta sekä seminaareista. Pääpuhuja on psykologi ja luennoitsija Satu Lähteenkorva. Hän kertoo Kirkko ja Kaupunki -lehden haastattelussa tavanneensa paljon ihmisiä, jotka ovat kuin kotelossa piilossa olevia toukkia, vaikka voisivat olla perhosia. He kokevat, etteivät kelpaa sellaisena kuin ovat, eivät ole tyytyväisiä itseensä eivätkä uskalla elää itsensä näköistä elämää.  Lähteenkorva haluaa rohkaista naisia olemaan oma itsensä ja kääntämään oman elämänsä kivut voitoiksi.

Päivän aikana kuullaan paljon musiikkia. Aamutilaisuudessa esiintyy HowManyMothers -lauluyhtye. Iltajuhlassa laulavat Voice of Finland -kilpailussa ansioituneet Maria Höglund ja Sini Ikävalko, musikaaleista tunnettu Emelie Sund sekä laulaja-lauluntekijä Emma Pihkala. Teatterialan ammattilaiset Tytti Jäppinen ja Rosa Nyman ovat valmistaneet päivää varten Ester ja minä -näytelmän. Illan päättää Rakastettu-messu, joka koostuu Juha Tapion lauluista.

– Puhujiksi ja laulajiksi olemme pyrkineet valitsemaan uutta sukupolvea, 20 – 40 -vuotiaita naisia. Toivomme, että he voisivat tätä kautta saada lisää nimeä ja uusia työtehtäviä.

Seminaarien aiheet pureutuvat muun muassa oman kutsumuksen löytämiseen, ihmisen kauneuteen, iloon vakavan sairauden keskellä, tahattomaan lapsettomuuteen, naisten tekemiin virsirunoihin, enneagrammiin ja parisuhteen syventämiseen. Gospel-lattarit -seminaarissa saa kokeilla Tampereen NNKY:n kehittämää tanssimuotoa ja improvisaatio-ryhmässä voi päästää oman luovuutensa valloilleen. Tapahtumassa on tarjolla lisäksi koulutusta niille, jotka ovat kiinnostuneita vertaisohjaajaksi ryhtymisestä.

– Toivottavasti tapahtuma innostaa naisia miettimään laajemminkin, millaisilla lahjoilla he voisivat palvella. Kukkaan puhkeaminen voi tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että osaa sanoa ”ei” ja rajata elämäänsä silloin kun on aika ottaa vastaan eikä vain antaa.

Elina Koivisto kutsuu naisia tulemaan konferenssiin juuri sellaisina kuin he ovat.

– Konferenssi on tarkoitettu kaikenlaisille ja kaikenikäisille naisille. Sinun ei tarvitse ajatella, että pitäisi mahtua mihinkään valmiiseen muottiin, vaan saat tulla juuri sellaisena kuin olet. Sinua odotetaan!

 NNKY:n tarjoamiin Kamalat äidit-  ja Voimasiskot -koulutuksiin tulee ilmoittautua 25.9. mennessä tapahtuman verkkosivujen kautta. Sylivauvat-koulutukseen ei tarvita ennakkoilmottautumista.

Lisätietoa tapahtumasta: www.puhkeakukkaan.fi