Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Nabeel Qureshi pääsi perille

 

Kuva: Kuvakaappaus YouTubesta.

Rakastettu kirjailija ja julistaja Nabeel Qureshi, 34, kuoli viime lauantaina sairastettuaan vatsasyöpää reilun vuoden.

Viime vuonna loppukesästä Nabeel Qureshilla diagnosoitiin pitkälle levinnyt vatsasyöpä. Qureshi postasi seuraavan facebook-päivityksen 31.8.2017: “Tätä ilmoitusta en odottanut koskaan tekeväni. Jumala on äärettämässä ja suvereenissa viisaudessaan valinnut jalostaa minua tällä tavalla. Rukoilen, että hän tulisi kirkastetuksi ruumiini ja henkeni kautta.” Nabeelin perheeseen kuuluivat vaimo Michelle ja heidän pieni tyttärensä.

Kohtaaminen elävän Jumalan kanssa

Qureshi syntyi pakistanilaisen Quresh-heimon vesaksi. Heimo polveutuu suoraan Islamin perustajan, Muhammedin jälkeläisistä. Qureshin isovanhemmat olivat muslimilähetystyöntekijöitä. Myös Nabeel Qureshista kasvoi harras muslimi. Christianity Today -lehden haastattelussa 2014 Qureshi kertoi, miten hän sääli ja halveksi kristittyjä, joiden kanssa hän keskusteli islamista ja kristinuskosta perheen uudessa kotimaassa, Yhdysvalloissa. Kristittyjen argumentit tuntuivat epäloogisilta ja pinnallisilta. Ystävyys ja uskontokeskustelut kristityn opiskelukaverin, David Woodin kanssa muuttivat Qureshin elämän. Niiden seurauksena Qureshi alkoi tutkia Raamattua. Hän kohtasi Raamatun sivuilla elävän Jumalan, joka puhui juuri hänelle.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Nabeel Qureshi kuvaa kääntymystään ja sitä edeltäneitä ja seuranneita tapahtumia kirjassaan Etsin Allahia, löysin Jeesuksen (Perussanoma Oy, 2015). Viime vuonna Qureshilta ilmestyivät kirjat No God but One: Allah or Jesus? (On vain yksi Jumala: Allah vai Jeesus?) ja tänä vuonna suomeksi julkaistu Totuus jihadista (Perussanoma)

Qureshi oli koulutukseltaan lääkäri, joka kristityksi käännyttyään suoritti myös teologian ja filosofian opintoja. Viime vuodet Qureshi oli Ravi Zacharias -järjestön (RZIM) palveluksessa kiertävänä julistajana. Zacharias oli Qureshin esimies ja ystävä. Zacharias kirjoitti Washington Post -lehdessä, 17.9. ystävyydestään Qureshin kanssa: ”Uskomme, että hänen tuskansa ovat nyt ohi. Nabeel on taivaassa. Uskon, että Nabeel toivoisi enemmän kuin mitään muuta, että veisimme eteenpäin sanomaa Jeesuksesta, joka voi muuttaa maailmaa. Sillä meillä kaikilla on syöpä nimeltä synti. Sairaus, joka surmaa ruumiimme on lopulta pienempi paha, kuin syntisairaus, joka voi tappaa sielumme, ikuisesti.” ”Nabeelin syvin halu oli kaiuttaa maailmaan Jumalan anteeksiantamuksen sanomaa, joka on ulottuvillamme Jeesuksessa.”

 
artikkelibanneri Uusi Tie