Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Eija-Riitta Korhola puhuu Obaman aamiaisella jumalanpilkasta

 

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola osallistuu torstaina 3. helmikuuta presidentti Barack Obaman vuosittaiselle rukousaamiaiselle Washingtonissa. Aamiaiselle on matkalla myös Espoon kaupunginvaltuutettu, Majakka-seurakunnan pastori Antero ”Mooses” Laukkanen.

Yhdysvaltain presidentin rukousaamiainen on traditio, joka aloitettiin vuonna 1953, ja joka kokoaa vuosittain yhteen valtionpäämiehiä sekä politiikan ja talouselämän vaikuttajia. Suomesta aamiaiselle kutsuttiin myös presidentti Martti Ahtisaari, joka ei kuitenkaan osallistu tilaisuuteen työkiireisiinsä vedoten.

Korhola kertoo odottavansa tapaamista ja keskusteluita Pakistanin vähemmistöministeri Shahbaz Bhattin kanssa, jonka hän on tavannut useasti aiemmin virallisilla Pakistanin matkoillaan ja johtamansa ihmisoikeusjärjestö First Step Forumin kautta.

KRS Krito 10.-23.6.

Ministeri Bhattiin kohdistuneet tappouhkaukset ovat lisääntyneet entisestään kuvernööri Salman Taseerin murhan jälkeen.

Korhola lähetti viime viikolla kollegoidensa kanssa kirjeen Pakistanin presidentille pyytäen Bhattille tiukempaa suojelua sekä laati Pakistania koskevan tuoreen päätöslauselman, jonka Euroopan parlamentti hyväksyi täysistunnossaan 20. tammikuuta.

Ministeri Bhatti on peräänkuuluttanut uskonnonvapautta ajamalla muutoksia kuolemantuomion langettavaan jumalanpilkkalakiin. Samalla asialla olivat joulukuussa 2007 murhattu Benazir Bhutto ja kuukausi sitten murhattu kuvernööri Salman Taseer,

– Jumalanpilkkalakia käytetään väärin vähemmistöjä vastaan, ja myös perustelemaan sensuuria tai jopa liike-elämässä kilpailijoiden syrjäyttämiseksi markkinoilta, Korhola toteaa Pakistanin tilanteesta.

– Niin kauan kuin nykyisen jumalanpilkkalain kaltaiset porsaanreiät mahdollistavat terroristi- ja ääriliikkeiden saavan omia tavoitteitaan läpi, on vaikea uskoa todelliseen haluun sitoutua demokratiaan.

Bhatti on saanut juuri tappouhkauksen terroristijärjestö Laskar-e-Toiba:lta. Bhattin oma poliittinen puolue, PPP (Pakistan People’s Party) ei ole avoimesti tukenut häntä tilanteen kiristyessä, vaan katsoo mahdollisesti välttämättömäksi miellyttää vahvoja ääriryhmiä, joiden valta kasvaa.

 

Kuuntele Antero ”Mooses” Laukkasen rukousaamiaiskuulumiset Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina 3.2. klo 9.03-10.00. Uusinta klo 13.03-14.00.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)