Diak otti aikalisän Järvenpään ja Kauniaisten tilanteen ratkaisemiseksi

 

Opetusministeriön korkeakoulu- ja tiedeyksikön johtaja Anita Lehikoinen etsi ratkaisuja kirkon nuorisotyöntekijöiden koulutuksen järjestämiseksi.

Diakin ylläpitäjähallitus eli Dak Oy:n hallitus otti eilen aikalisän miettiäkseen, kuinka kirkon nuorisotyönohjaajien ja diakonien koulutus tulisi Etelä-Suomessa järjestää. Diakin ylläpitäjähallitus haluaa ennen ratkaisun tekemistä katsoa opetusministeriön ja Diakin sekä Turun ammattikorkeakoulun välillä käytävien neuvottelujen lopputuloksen.

Opetusministeriö on neuvottelut Diakin kanssa kirkon nuorisotyönohjaajien ja diakonien koulutuksen kokoamisesta pääkaupunkiseudulla yhteen toimipisteeseen. Käytännössä päätös tarkoittaisi Diakin Kauniaisten yksikön lakkauttamista ja Järvenpään yksikön keskeisten toimintojen siirtämistä Helsinkiin. Neuvoteltuun pakettiin on koplattu Turun ammattikorkeakoulun viestintäkoulutuksen kohtalo.

Diakonia-ammattikorkeakoulun rehtori Jorma Niemelän mukaan Diakin ylläpitäjähallitus linjaa kantansa opetusministeriön ehdottamaan sopimukseen perjantaina 18. kesäkuuta.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

– Dak Oy:n hallitus totesi, että koska prosessi opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa on vielä viestinnän osalta kesken, Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus ei voi tehdä asiasta päätöstä, vaan asia siirtyy seuraavaan kokoukseen, tiedotti Niemelä eilisen Diakin ylläpitäjähallituksen kokouksen tuloksista.

Viestintäkoulutuksen ohella tulevassa kokouksessa ratkeaa myös Diakin ylläpitäjähallituksen kanta suunnitelmiin keskittää kirkon nuorisötyöntekijöiden ja diakonien koulutus Helsinkiin.

– Hallitus kuuli raportin yt-neuvotteluiden loppupäätelmistä, sai kaiken prosessiin liittyvän materiaalin ja kuuli koko luottamusmiesryhmää.

Ennen kokousta Diak järjesti seminaarin, jossa Diakin johto, luottamusmiesryhmä ja opiskelijoiden edustajat keskustelivat opetusministeriön korkeakoulu- ja tiedeyksikön johtaja Anita Lehikoisen kanssa Diakonia-ammattikorkeakoulun tulevaisuudesta.

Lue myös:

Diakin Järvenpään ja Kauniaisten yksiköiden säilyttämiseksi luovutettiin adressi

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen: Ammattikorkeakoulupaikkakuntien karsiminen väärä linja

Järvenpään ja Kauniaisten leikkauspäätös uuteen käsittelyyn

Ministeriö leikkaamassa kirkon koulutuksen Järvenpäästä ja Kauniaisista