Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

CT: Kristittyjen tulee rakastaa muslimeja

 

Christianity today -lehti kehottaa näkemään muslimit lähimmäisinä.

Christianity Today -verkkolehden artikkeli listaa kolme näkökulmaa siitä, miten kristityn tulisi suhtautua muslimeihin ja islamin radikalisoitumiseen.

Ensimmäiseksi lehti muistuttaa Raamatun opettavan lähimmäisen rakkaudesta. Tämä sisältää myös naapurissa asuvat muslimit. Valtaosa muslimeista haluaa elää rauhallisesti ja hyvissä väleissä toisten ihmisten kanssa.

Artikkelissa todetaan, että vaikka kaikki radikalisoituneet islamistit ovat muslimeja, kaikki muslimit eivät ole radikalisoituneita. Tämä tarkoittaa, että suurin osa muslimeista ei ole kristittyjen vihollisia.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Tekstissä muistutetaan myös Jeesuksen kehottaneen rakastamaan vihollista. Jeesus opetti myös rukoilemaan vihamiestensä puolesta. Kristittyjen kuuluu rukoilla muslimien puolesta, myös radikalisoituneiden islamistien puolesta.

Kolmanneksi lehti kehottaa tunnustamaan, että suurin huoli uskonnonvapaudesta ja väkivaltaisuuksista liittyy muslimimaihin. Ihmisillä kuuluisi lehden mukaan olla oikeus tuoda julki oma uskonsa, oli kyseessä mikä tahansa uskonto. Muslimimaissa tätä oikeutta on usein rajoitettu. Tämä voi saada ihmiset näkemään islamin uhkana, joka tulisi rajoittamaan uskonnonvapautta.