Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Apple sensuroi kristillisen ohjelman

 

Apple hylkäsi kristillisen ohjelman painostuksen vuoksi

Yhdysvalloissa teknologiajätti Apple on sensuroinut App store -ohjelmistokaupastaan ohjelman, jolla kerättiin nimikirjoituksia Manhattanin julistukseen. Katolisten, ortodoksien ja evankelikaalisten laatiman julistuksen tavoitteena on tukea miehen ja naisen välistä avioliittoa, uskonnonvapautta sekä ihmisen elämän pyhyyttä, ja siinä on yli 480 000 allekirjoitusta.

Manhattanin julistuksen ohjelma vedettiin pois jakelusta sen jälkeen, kun homoutta ja abortteja kannattava aktivistiryhmä oli tehnyt Applelle valituksen julistuksesta ja sitä tukevasta ohjelmasta. Sensurointi tehtiin huolimatta siitä, että Apple oli tarkastanut ohjelman ennen julkaisua ja todennut, ettei se sisällä sopimatonta materiaalia.

Applen edustaja kommentoi asiaa toteamalla, että kyseinen ohjelma on loukkaava ”suurille ihmisryhmille”, eikä sitä siksi voida hyväksyä levitettäväksi. Tapauksen jälkeen Manhattanin julistuksen internet-sivuilla on käynnistetty rinnakkaisen adressin keruu, jossa vaaditaan Applea lopettamaan vakaumukseen perustuva syrjintä ja palauttamaan ohjelma levitykseen. Adressin on tähän mennessä allekirjoittanut yli 45 000 ihmistä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Lue lisää Nuotasta: Onko Applea syytä boikotoida?