Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Antero Laukkanen: Me hävisimme tämän taistelun

 

Eduskunnassa äänestettiin tänään Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta. Avioliittoa naisen ja miehen välisenä liittona puolustanut kansalaisaloite hävisi äänestyksen äänin 120-48.

Sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan maaliskuun alusta. Lain voimaantuloa yritettiin estää Aito avioliitto -kansalaisaloitteella, jonka mukaan avioliitto on vain naisen ja miehen välinen. Kansalaisaloitteen allekirjoitti yli 106 000 ihmistä. Eduskunta hylkäsi tänään kansalaisaloitteen äänin 120-48. Kaikille niille, joiden mielestä avioliitto on niin kuin Raamattu opettaa, naisen ja miehen välinen, äänestystulos oli pettymys. Aito avioliitto ry:n tiedostussihteeri Pasi Turunen toteaa yhdistyksen verkkosivuilla: ”Matkan varrella kävi selväksi, että asiallisetkaan argumentit avioliiton luonnollisesta olemuksesta, lasten ihmisoikeuksista, isän ja äidin merkityksestä lapselle sekä ilmeisen huonosta ja virheellisestä lainsäädäntömenettelystä lapsivaikutusarvion laiminlyönteineen, eivät liiemmin kiinnosta eivätkä riitä radikaaleille, joille kyse on ennen kaikkea yhteiskunnallisesta kumoushankkeesta.”

Kaikki kristillisdemokraattien kansanedustajat ja suurin osa Perussuomalaisista äänesti kansalaisaloitteen puolesta. Keskustapuolue hajaantui äänestyksessä. Osa äänesti aloitteen puolesta osa sitä vastaan. Kokoomuksesta vain Susanna Koski ja SDP:stä Harry Wallin äänestivät kansalaisaloitteen puolesta. Vihreät, vasemmistoliitto ja RKP äänestivät yksimielisesti aito avioliitto -kansalaisaloitetta vastaan.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Antero Laukkanen (KD) ja Mika Niikko (PS) kertoivat tunnelmistaan videolla heti äänestyksen jälkeen Antero Laukkasen Facebook-seinällä. Antero Laukkanen toteaa videolla: ”Me hävittiin tämä taistelu, joka luvattiin viedä maaliin. Seisomme kristillisten arvojen puolella, jotka ovat meille elämän ja kuoleman kysymyksiä.” Laukkanen ja Niikko muistuttivat myös, että nyt kun kaikki inhimilliset keinot on käytetty, Jumalan keinot ovat vielä jäljellä.  Miehet kehottivat jatkamaan rukousta Suomen puolesta.