Yhteisö urheilevan nuoren yksilön tukena

 

19-vuotiaalle Tuulille tärkeitä asioita ovat perhe, Jumala ja hiihtäminen. Tuuli hiljentyy aina ennen kisoja. Seurakuntayhteys on iso juttu, mutta myös uskova perhe on tukena.

Teksti Roosa Ilomäki | Kuvat Tuulin albumi

Tuuli Suutari asuu Kouvolassa ja käy neljättä vuotta lukiota. Tulevaisuutta kohti mennään päivä kerrallaan, ja usko on tärkeä osa nuoren naisen arkea. Tuuli on sosiaalinen, iloinen ja käytänkäytännönläheinen persoona, joka nauttii elämän pienistäkin asioista.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Työn palkintona voitto

Kisailua tärkeämpää urheilussa on kuitenkin treenaaminen ja taitojen ylläpitäminen. Tuuli kisaa useissa kilpailuissa kuten hiihtosuunnistuksen arvokisoissa ja SM-kilpailuissa. Näiden kaikkien kisojen lisäksi Tuuli käy myös ihan pelkkiä hiihtokilpailuja niin kansallisella tasolla kuin SM-kilpailujakin. Hän osallistui myös viime vuoden hiihtosuunnistuksen nuorten MM -kisoihin ja menestyi hyvin: keskimatkalta mestaruus, pitkältä matkalta pronssia, sprintistä neljäs sija ja viestistä mestaruus.

Kisaamisessa on jotain samaa kuin uskossa ja sen ylläpidossa.

– Jos ei treenaa niin ei sitä pärjää kilpailussa, eli jos ei tee töitä uskon ylläpitämiseksi, esimerkiksi lukemalla Raamattua ja rukoilemalla, on vaikea voittaa kamppailua syntiä vastaan. Jeesus on maksanut meidän velkamme, ja samalla olemme voittaneet taivaspaikan. Usko on henkilökohtaista ja vaatii hoitamista: seurakuntayhteisöä, Raamattua ja rukousta, Tuuli selittää.

 

Yhteisöt ovat tärkeitä yksilölle

Siskon kanssa on helppoa jakaa uskon asioita vaikka treenatessa.

– Seurakunnassa on ihmisiä joiden kanssa rukoilla ja jutella. Ilman yhteyttä tuntuu, että usko hiipuu. Helpompi pitää uskoa yllä kun on muita ihmisiä. Tämän olen joutunut huomaamaan useammankin kerran.

– Seurakunta sinäänsä ei ole rakennus. Se on ihmisiä, joiden kanssa voi jakaa uskoa ja ajatuksia Jumalasta, hän lisää.

 

Juttu on lyhennelmä. Lue koko juttu Nuotta.com

 

 

Aiheet

,