Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Alfa-kurssit uudistivat seurakunnan

 

Ruotsalainen luterilainen seurakunta on saanut aktiivisia jäseniä Alfa-kurssien kautta.

Kristinuskon perusteisiin tutustuttava Alfa-kurssikonsepti on uudistanut ruotsalaisen Kummelbyn luterilaisen seurakunnan perinpohjaisesti, kertoo Dagen-lehti.

Sunnuntain jumalanpalvelusten yhteenlaskettu osallistujamäärä on nelinkertaistunut noin 150:een sen jälkeen, kun Englannissa kehitetyt Alfa-kurssit aloitettiin seurakunnassa kaksikymmentä vuotta sitten. Samoin vapaaehtoisten lukumäärä on kasvanut merkittävästi. Käytännössä kaikki seurakunta-aktiivit ovat käyneet Alfan.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Me olemme oivaltaneet, että kirkko on parempi kuin luulimme, että Jumala on parempi kuin luulimme, ja että Jeesus on parempi kuin luulimme, pappi William Grönroos toteaa lehdessä.

Alfa-kurssin käytännöt näkyvät jopa jumalanpalvelusten rakenteessa: saarnan lomassa päivän tekstiä saatetaan pohtia hetki pienryhmissä.

Ruotsin kirkkoon kuuluva yhteisö oli ensimmäisiä ruotsalaisseurakuntia, joissa Alfa-kurssitoiminta aloitettiin vuonna 1995. Sollentunassa Tukholman pohjoispuolella sijaitseva seurakunta on toiminut myös keskuspaikkana, joka hallinnoinut kurssimateriaalin toimituksia muualle maahan.

Kaikkiaan Alfa-kurssin on Ruotsissa käynyt jo yli satatuhatta ihmistä.