Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Alfa-kurssi tuo yhteen ja vahvistaa yhteisöä

 

Kuva: Varikko yhteisö

Varikko-yhteisö järjesti kevään aikana Turussa Alfa-kurssin, jossa käsiteltiin kristinuskon perusteita.

Varikossa Alfa-kurssin pitäminen oli lähes itsestäänselvyys. Yhteisö halusi tarjota epäilijöille, uskoon tulleille sekä hengellistä kotia etsiville paikan, jossa olisi mahdollisuus saada vastauksia, keskustella itseä askarruttavista asioista ja ennen kaikkea löytää kristittyjen yhteys.

Heidi Dahlblom piti kurssia hengellisen elämänsä käännekohtana.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Olin pitkään miettinyt asioita itsekseni ja kaipasin keskustelua jonkun kanssa. Alfa-kurssi oli ollut pitkään mielessä, mutta aikaisemmin en ollut saanut aikaan lähteä mukaan. Vanhempani olivat käyneet Varikossa ja kuulivat siellä tulevasta Alfa-kurssista. He houkuttelivat minut sinne.

– Kurssi oli valtava helpotus, kun monet itseäni vaivanneet asiat selkenivät. Olin ollut aikaisemmin lain alla, Dahlblom kertoo.

Varikon pastori Pyry Winter muistuttaa, että Alfa-kurssin järjestäminen on tärkeä kasvun paikka myös yhteisölle.

– Tällainen kurssi on loistava tilaisuus oppia tuntemaan paremmin muita ja tekemään yhdessä. Yhteisön jäsenet saavat vastuuta ja kasvavat tekemisen myötä. Seurakunta koostuu jäsenistä, joilla on jokaisella oma paikkansa ja tehtävänsä. Yhdessä tekemisen kautta oman paikan löytäminen on helpompaa.

Antakaa lasten
tulla luokseni

Varikon Alfa-kurssin yksi erityispiirre oli lasten Alfa, joka järjestettiin samaan aikaan aikuisten kurssin kanssa. Tarkoituksena oli tarjota kurssi, johon koko perhe voisi osallistua.

– Lapsille on hyvä opettaa jo pienestä pitäen, mistä kristinuskossa on kyse. Siinä ei ole kyse mistään pinnistelystä tai pahasta sedästä pilvien päällä, joka heittää salaman jos teet väärin, vaan rakastavasta Isästä, joka haluaa lapsilleen parasta,pyhis-Alfan vetäjä Anniina Winter kertoo.

Seuraava Varikko-yhteisön Alfa-kurssi on tulossa ensi syksynä. Kevään kurssilla vastuunkantajilla oli vielä paljon opeteltavaa, mutta he kokevat, että syksyn kurssilla moni asia tulee jo ”vanhasta rutiinista”. Kevään alfalaisissa näkee jo monia yhteisön tulevaisuuden vastuunkantajia.

 

Artikkelin on kirjoittanut  Varikko-yhteisö

Lue juttu kokonaisuudessaan Uuden Tien sivuilta