Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Aktioiden aika ei ole ohi

 

OPKO ja Sansa järjestävät elokuussa ensimmäisen yhteisen aktiomatkan Intiaan. KUVA: Annaleena Pakkanen

Aktiot kiinnostavat edelleen, sanoo Suomen Ev.lut Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) pääsihteeri Jussi Miettinen. Tulevan kesän ohjelmassa esimerkiksi OPKOlla on ulkomaanaktio Jordaniaan ja Intiaan.
Intia on nyt ohjelmassa ensimmäistä kertaa. Siellä tutustutaan kristilliseen media- ja opiskelijatyöhön ja tuotetaan materiaalia median käyttöön. Aktio on suunnattu 18–30-vuotiaille, ja sinne ehtii vielä hakea.

– Haluamme panostaa lähetyskasvatukseen ja uskomme, että aktiot ovat tähän parhain väline. Itse tein nuorena lähetysmatkan Intiaan. Kiersin pari viikkoa pienissä kylissä paikallisen pastorin ja hänen vaimonsa kanssa saarnaten evankeliumia. Se oli kuin aikamatka apostolien tekoihin. Jumala teki pieniä ja suuria ihmeitä. Tuo matka jätti mieleeni sellaisen jäljen, joka ei lähde pois, Jussi Miettinen kertoo.

Yhdessä Medialähetys Sanansaattajien kanssa elokuussa järjestettävä Intia-aktio on luonteeltaan enemmän opintomatka. 8. elokuuta lennetään Delhiin, josta matka jatkuu Tamil Nadun osavaltioon.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Mukaan lähtijät muun muassa tuottavat kuvaa ja ääntä lähetystyön käyttöön, tutustuvat paikalliseen opiskelijatyöhön sekä vierailevat seurakunnissa ja kristittyjen luona.

– Aktioita ei voi luonnollisestikaan tehdä ilman Jumalan Sanaa, rukousta ja mukavaa yhdessä oloa. Jaamme elämää ja opimme uutta – kulttuurielämyksiä, eksoottista ruokaa, musiikkia ja värikkäitä persoonia unohtamatta, Jussi Miettinen muistuttaa.

Intia-aktioon lähtijöille järjestetään toukokuussa koulutuspäivä. Mukaan voi hakea 15.5. asti.

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa