Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja vaihtuu – puheenjohtajan ”kirjoitusten sisältö ei linjassa yhdistyksen arvojen kanssa”

 

Aito avioliitto -kansalaisaloite kannattaa avioliittoa miehen ja naisen välisenä liittona.

Yhdistyksen hallitus myönsi Jukka-Pekka Rahkoselle eron puheenjohtajan tehtävistä kokouksessaan 19.11.

Perinteistä avioliittokäsitystä puolustavan Aito avioliitto ry:n puheenjohtajana toiminut Jukka-Pekka Rahkonen kertoi Facebook-sivullaan 20. marraskuuta, ettei aio jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana, ”koska en voi siinä roolissa samaan aikaan ja riittävän vapaasti tuoda muita tärkeitä asioita julkiseen keskusteluun sillä retoriikalla, jonka koen nykytilanteessa tarpeelliseksi ja täysin perustelluksi.”

Rahkonen haaveilee uudesta ”konservatiivisesta rintamasta”, jonka agenda on laajempi kuin avioliittoinstituutin säilyttäminen. Samassa Facebook-päivityksessä Rahkonen nostaa esille kysymyksen uskonnonvapaudesta ja islamista. Rahkonen esittää, että on tehtävä ero ”hyvien ja pahojen uskontojen välillä.” Rahkonen esittää, että islam ei ole ”varsinainen uskonto lainkaan, vaan uskonnon kaapuun puettu erittäin haitallinen poliittinen järjestelmä.”

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Hän ehdottaa myös kaikkien Suomessa toimivien moskeijoiden sulkemista. ”Samoin myös kaikki islamin symboliikan esilläpitäminen, mukaanlukien tunnusomaiset vaatetukset, tulee lukea tämän haitallisen ideologian markkinoimiseksi ja se tulee voida myös kieltää. Jos kieltoa ei noudateta, täytyy voida olla mahdollista kiellon rikkomisesta myös rangaista ja sakkorangaistus olisi varmasti käytännössä riittävä”, Rahkonen kirjoittaa.

”Yhdistys irtisanoutuu tällaisista puheenvuoroista”

Aito avioliitto ry:n hallitus lähetti maanantaina tiedotteen, jossa se totesi, että Rahkosen kirjoitusten retoriikka ja sisältö eivät ole linjassa yhdistyksen toiminnan tavoitteiden ja sen edustamien arvojen kanssa. Yhdistys irtisanoutuu näistä puheenvuosoista.

Yhdistyksen hallitus lisäksi toteaa: ”Vaikka, kuten Rahkonen itsekin korostaa eroa koskevassa FB-päivityksessään, kyse on ollut henkilökohtaisesta mielipiteestä, jota ei alunperinkään ole ilmaistu yhdistyksen kantana, tällaiset voimakkaat kannanotot heijastuvat yhdistykseenkin.”

Samalla hallitus muistuttaa, että yhdistys on korostanut uskonnonvapauden säilymisen tärkeyttä ”ja siksi on sangen ristiriitaista, että yhdistyksen puheenjohtaja esittää julkisuudessa uskonnonvapauden rajoittamista joltakin ryhmältä.”

Aito avioliitto ry:n vt. puheenjohtajana toimii nyt varapuheenjohtaja Susanna Koivula. Uusi puheenjohtaja valitaan seuraavassa hallituksen kokouksessa. Yhdistyksen mukaan puheenjohtajan vaihdoksella ei ole vaikutusta kansalaisaloitteen etenemiseen. Kansalaisaloitteessa ehdotetaan sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista.

 
artikkelibanneri Uusi Tie