Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Äitienpäivä on yksi suosituimmista vierailupäivistä hautausmaalla

 

Äitienpäiväruusut ja kevätkukat kaunistavat hautausmaita Tampereella. Toukokuun toinen viikonloppu on yksi vuoden suosituimmista vierailupäivistä hautausmaalla, kertoo hautaustoimen päällikkö Jyrki Lehtonen Tampereen seurakunnista

– Meillä käy tuhansia ihmisiä äitienpäiväviikonloppuna omaistensa haudoilla muistelemassa ja viemässä kukkia, Jyrki Lehtonen sanoo.

 Lehtosen mukaan hautausmaa on päällisin puolin siivottu äitienpäivään mennessä ja myös käyttövesi pyritään saamaan valmiiksi. Hallanarkoja kukkia ei haudoille kannata vielä tuoda mutta kestävämpiä kevätkukkia istutetaan jo.

Perheniemi neliöb. vkot 23-24. MJa

 Äitienpäivänä monella hautausmaakävijällä on tunteet pinnassa, tietää pastori Ville Aalo.

 – Äitienpäivä on herkkä päivä. Siihen liittyy paljon iloa ja kiitollisuutta mutta myös surua ja kaipausta. Osalla meistä voi olla äitiin ja äitiyteen liittyviä käsittelemättömiä tunteita, jotka äitienpäivä nostaa esiin. Erityisen raskas päivä on heille, jotka ovat vastikään menettäneet äitinsä tai jotka toiveistaan huolimatta eivät ole koskaan tulleet äidiksi. 

Seurakunnan työntekijät ovat läsnä hautausmaalla äitienpäivän alla keskustelua ja kohtaamista varten.

– Näin korona-aikana moni meistä kaipaa keskustelukumppania. Lyhytkin juttutuokio voi virkistää tai keventää mieltä. Ei keskustelu toki surua pois vie mutta joskus se helpottaa, että voi kulkea kappaleen matkaa yhdessä toisen kanssa, Aalo kertoo.

Tampereen seurakunnat kokeili jo viime kesänä keskusteluavun tuomista hautausmaalle. Tulokset olivat hyviä ja palaute niin kannustavaa, että toimintaa jatketaan myös tänä vuonna.