”Aikamme sekoittaa ja paineistaa nuorten aikuisten identiteettejä” – psykologi auttaa nuoria aikuisia etsimään yhteyttä ja tasapainoa

 
Psykologi Satu Lähteenkorva lähikuvassa.

– Minuus, persoonallisuus on se ydinjuttu, joka kietoo ihmisen kokonaisuudeksi, Satu Lähteenkorva korostaa. Psykologi haluaa puhua nuorille aikuisille siitä, kuinka terve kristillinen identiteetti rakentuu. Kuva: Ella Honkanen

Suomeen puuhataan uutta nuorten aikuisten kristillistä tapahtumaa. Revive Conference etsii identiteetin rakennuspalikoita hengellisyydestä ja psykologiasta.

Koronarajoitusten kuristuksessa jo kertaalleen parempaa tulevaisuutta odottamaan siirretty nuorille aikuisille suunnattu Revive Conference on toteutumassa syksyllä.

– Tapahtuman kautta haluamme auttaa nuoria etsimään ja löytämään oman identiteettinsä ja toteuttamaan unelmansa kristittyinä tässä maailman ajassa, kiteyttää ohjelmatoimisto Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto tapahtuman idean.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Alun perin Tallinnan-laivalla pidettäväksi kaavailtu konferenssi on suunnitelmien lykkäännyttyä löytänyt kotipesänsä pääkaupungin kamaralta. Tapahtuman tavoitteena on koota yhteen nuoria aikuisia yli kirkkokuntarajojen Kulttuuritehdas Korjaamolle Helsinkiin.

Vauto on saanut lupauksen koko joukolta nimekkäitä puhujia saapua Töölöön lokakuun viimeisenä perjantaina. Ajatuksiaan ovat lupautuneet jakamaan muun muassa hyvinvoinnin ja elintapaohjauksen asiantuntijana tunnettu psykologi Satu Lähteenkorva, futuristi–tietokirjailija Perttu Pölönen ja piispa Teemu Laajasalo.

– Pääteemana on identiteetti, jota tarkastellaan monesta eri näkökulmasta niin puheiden, musiikin kuin paneelikeskustelujen ja workshoppienkin muodossa, Johanna Vauto kiteyttää.

”Nyt jos koskaan tarvitaan tasapainoista aikuisuutta ja rohkaisua sitä etsivälle.”

Yli kaksikymmentä vuotta nuorten aikuisten parissa työskennellyt Satu Lähteenkorva korostaa, ettei konferenssin teemaa ole valittu kevein perustein. Psykologin mielestä tapahtumaa on kehitetty todelliseen tarpeeseen.

– Aikamme sekoittaa ja paineistaa nuorten aikuisten identiteettejä. Nyt jos koskaan tarvitaan tasapainoista aikuisuutta ja rohkaisua sitä etsivälle. Tässä tapahtumassa kuullaan syvähyviä ajatuksia kristityn identiteetistä sekä valinnoista ja välineistä terveeseen kasvuun, Lähteenkorva lupaa.

Korjaamon päälavalla tapahtuman juontovastuun kantavat nuorille aikuisille ajankohtaisia elämänkysymyksiä Rohkaisuryyppy-podcastissaan käsitelleet Lidia Bogale ja Ina Lähteenmaa. Artisteina tapahtumassa esiintyvät muun muassa Immanuel, kls., Juhani Tikkanen, Jodahe, Roni Samuel, Northwind Collective sekä Verkosto Kollektiivi.

Revive Conference 27. lokakuuta Kulttuurikeskus Korjaamolla Helsingissä. Tapahtuman alaikäraja on 18 vuotta. Lisätiedot: reviveconference.fi

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)