Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ohjelmatoimisto Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto tekee artistien keikkaunelmista totta

 

– Olen nöyrän kiitollinen saadessani olla tekemässä yhdessä innostuneen tiimin kanssa Revive-tapahtumaa, Johanna Vauto iloitsee. Nuorille aikuisille suunnattu Revive Conference järjestetään toukokuussa Tallink-Siljan M/S Europa -laivalla. Kuva: Mika Nuorva

Johanna Vauto haaveili jo teininä saavansa joskus olla mukana konserttien ja tapahtumien järjestämisessä. Hän kouluttautui tv-alalle, mutta kulki vähitellen kohti unelmaansa.

Nykyisin Johanna Vauto toimii tuottajana kristillisten arvojen pohjalle perustetussa ohjelmatoimisto Kristallissa, joka on yli viidentoista vuoden aikana tuottanut konsertteja ja tapahtumia kymmenille artisteille ja esiintyjille. Jyväskylässä asuva toimitusjohtaja Johanna Vauto tietää kantapään kautta mitä tuottajan työ on.

– Kristalli vastaa esimerkiksi aikatauluista, tiimin kokoamisesta, esiintymispaikan varaamisesta, budjetista, palkan maksuista, lipunmyynnistä, markkinoinnista, tiedotuksesta, somemainonnasta, ruokailuista ja majoituksista sekä sponsoreiden etsimisestä, Johanna listaa.

Korona-rajoitusten vuoksi yleisötapahtumia ei ole saanut järjestää ja se on koetellut erityisesti tapahtuma-alan työntekijöitä. Johannakin on joutunut kokemaan tämän karvaasti. Kahden murrosikäisen pojan äitinä hän on luopunut monista omista menoistaan supistuneiden tulojen takia. Alan vähittäinen elpyminen alkaa näkyä käytännössä aikaisintaan vasta syksyllä, mikäli rajoituksia ei tule lisää. Normaalisti konsertin tai tapahtuman tuottamiseen on varattava aikaa reilu vuosi.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Pahimpaan korona-aikaan aloin lisätulojen takia haaveilla työstä eräässä kivassa vaate- ja sisustusliikkeessä. Ihmeekseni sinne tarvittiinkin tuntityöntekijää. Hain paikkaa ja sain sen. Nautin ja virkistyn saadessani olla välillä sen kaiken kauneuden keskellä.

Laajan skaalan nainen

Alun perin Johanna Vauto opiskeli kuvaussihteeriksi tv-alalle ja työskenteli Yleisradion ja pienen tv-tuotantoyhtiön palveluksessa. Hän oli tutustunut säveltäjä Lasse Heikkilään, jonka toiveena oli, että Suomeen saataisi kristilliseen arvopohjaan perustuva ohjelmatoimisto.

– Sama asia pyöri minunkin mielessäni. Ohjelmatoimisto toteutuikin, kun vuonna 2006 Outi Huczkowski, Päivi Kallio ja Heini Haapaniemi perustivat Kristallin. Itse lähdin pari vuotta myöhemmin mukaan ja päädyin vuosien kuluttua Kristallin toimitusjohtajaksi, Johanna muistelee.

Kristalli on tehnyt keikkamyyntiä kymmenille artisteille ja tuottanut isoja yksittäisiä konsertteja sekä kiertueita esimerkiksi Exitille, Pekka Simojoelle, Lasse Heikkilälle, Jaakko Löytylle, Petri Laaksoselle, Jukka Leppilammelle, Samuli Edelmannille ja Jipulle. Alkuvuosina tuotannossa oli myös musikaaleja, oopperaa ja teatteria.

– Nautin työstäni kovasti, vaikka viimeaikaiset olosuhteet ovat vaatineet viemään livekonsertit verkkoon. Se on toisaalta myös mahdollisuus saattaa tilaisuudet laajemmin maailmalle. Haluamme kehittää hybridimallilla liveä ja verkkoa laajalla skaalalla.

Revive Conference merellä

Viime syksynä Johanna Vauton syliin tipahti aivan uudenlainen ja innostava haaste. Se on toukokuussa M/S Silja Europalla tapahtuva vuorokauden mittainen Revive Conference, joka on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille.

Alun perin tämä laivajuttu on yhden kristityn liikemiehen unelma jo kahdenkymmenen vuoden takaa.

– Alun perin tämä laivajuttu on yhden kristityn liikemiehen unelma jo kahdenkymmenen vuoden takaa. Hän oli varannut siihen rahaa ja odotti vain sopivia yhteistyökumppaneita ja oikeaa aikaa.

Johanna sai mukaansa kehitystyöhön innokkaan nuorten tiimin eri seurakunnista. Tavoitteena on, että Revive Conference kokoaisi vuosittain yhteen nuoria Suomesta, mutta jatkossa myös Pohjoismaista tutustumaan toisiinsa ja rohkaistumaan yhteisestä uskosta heitä kiinnostavien aiheiden ja musiikin äärelle.

– Tapahtuman kautta haluamme auttaa nuoria etsimään ja löytämään oman identiteettinsä ja toteuttamaan unelmansa kristittyinä tässä maailman ajassa. Laivalla on konsertteja, paneelikeskusteluja, trubaduureja, workshoppeja ja vapaata hengailua.

Tyhjän paperin ilo

Johanna on saanut Revive-tapahtumaan mukaan puhujiksi elämän tasapainon kysymyksistä tunnetun psykologi Satu Lähteenkorvan ja futuristi–tietokirjailija Perttu Pölösen. Tasokkaasta musiikista vastaa kymmenvuotisjuhlaansa konsertin merkeissä viettävä Imboys, jossa lavalle nousee aikoinaan ilmiöksikin muodostunut Immanuel sekä Suomen rap-kentän valloittanut Jodahe. Laivalla nähdään lisäksi ainakin kls., Juhani Tikkanen, Rodrigo Campos, Angela Meklin, Eve & Ossi sekä Vanamo.

– Olen nöyrän kiitollinen saadessani olla tekemässä yhdessä innostuneen tiimin kanssa tällaista hienoa tapahtumaa. Koen monissa asioissa suoranaista Jumalan johdatusta, Johanna Vauto toteaa.

Hän aloittaa aamunsa kahvikupin, tyhjän paperin ja rukouksen merkeissä kuunnellen, josko kaiken luovuuden Luojalla olisi jotakin sanottavaa. Hän ei itse kaipaa esiintymään estradeille, mutta kokee kutsumuksekseen mahdollistaa sen muille.