Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Aaro-Pekka Pitkänen soittaa kirkon portailta iltavirren joka kesälauantai

 

Aaro-Pekka Pitkäsen musiikkihetki on Hämeenlinnassa viikoittainen, pieni hyvän mielen tapahtuma, joka yllättää ja ilahduttaa paikalla olijoita. Kuva: Heikki Löflund

Lukion aloittava nuorimies on sitoutunut jo neljän kesän ajan olemaan joka lauantai Hämeenlinnan kirkon portailla kello 18:n aikaan. Toistaiseksi ei ole satanut kertaakaan!

Kun Hämeenlinnan kirkon ehtookellot ovat lauantai-iltana vaienneet, portaille astuu Aaro-Pekka Pitkänen trumpettinsa kanssa ja soittaa kaksi kertaa virren 555 sävelet.

Oi Herra, luoksein jää, jo ilta on.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Soittaja suorittaa tehtävänsä eleettömästi ja yksinkertaisesti, mutta silminnähden myös kauniisti eläytyen.

– Toisinaan kuulijat jäävät juttusille ja tulevat kiittämään. Se tuntuu mukavalta. Tärkeintä minulle on tuottaa iloa ja hyvää mieltä, Aaro-Pekka sanailee.

Hänelle sitoutuminen pieneen palkalliseen kesäpestiin ei ole ollut vaikeaa. Monesti hän soittanut virren yhdessä trumpetinsoiton opettajansa ja isänsä, Jukka Pitkäsen kanssa.

– Hoidan tehtävää kesän kerrallaan, enkä vielä osaa sanoa seuraavasta.

Viime lauantaina suvi oli säänsä puolesta suloisimmillaan – ja kirkon edessä avautuvassa, suihkulähteen somistamassa, pikkupuistossa oli iltasoittoa varta vasten odottavia ihmisiä.

Virsi soi kauniisti kaupunkiympäristössä ja toi tavanomaisesta poikkeavan tuulahduksen illanvieton vilinään.

Lauantain iltasoitto kuullaan tänä kesänä viimeisen kerran lauantaina 29.8.

– Iltasoitto korostaa ehtookellojen viestiä, se on hieno ja tyylikäs tapa kertoa pyhän alkamisesta, toteaa johtava kanttori Heikki Seppänen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta.