Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Karjalan teologinen seura järjestää kuolema-aiheisen symposiumin

 

Joensuun yliopistolla 15.–16.2. järjestettävässä symposiumissa käsitellään teologian, hoitotieteen ja lääketieteen yhteisiä leikkauspintoja.

– Kuolema yhdistää kaikkia ihmisiä, emme pääse siitä eroon. Mutta erityisen tärkeää kuoleman pohtiminen on terveydenhuollon ja kirkon piirissä toimiville sekä kumpiakin aloja opiskeleville, tiivistää kirkkohistorian professori Hannu Mustakallio tulevan Kuolema-symposiumin tausta-ajatusta.

Karjalan teologinen seura (KTS) järjestää Joensuun kampuksella 15.–16. helmikuuta teologisen symposiumin, jonka teemana on Kuolema. Symposiumissa kuolemaa pohtivat omista lähtökohdistaan teologit sekä terveystieteilijät. Päivien teemana on Ihmisen oikeus kuolla. Joensuun symposiumia seuraa Kuopion kampuksella huhtikuussa järjestettävä päivä Ihmisen oikeus elää.

KRS Krito 10.-23.6.

Symposium on tulos teologian, hoitotieteen ja lääketieteen alojen välisestä uudenlaisesta yhteistyöstä, josta innostui myös Karjalan teologisen seuran hallitus. Se päätti järjestää ensimmäisten yhteistyössä järjestettävien teemapäivien ympärille oman perinteisen symposiuminsa.

– Näin teemapäivämme saavat ansaitsemansa laadukkaat puitteet ja monipuolisen kuolemaa eri näkökulmista käsittelevän ohjelman ympärilleen, Mustakallio sanoo.

Päivillä on tarkoitus käsitellä kolmen alan yhteisiä leikkauspintoja, joihin kaikilla liittyy tutkimustietoa ja koulutuksellisia tavoitteita. Esitelmissä paneudutaan muun muassa eutanasiaan, lääkärien, hoitajien ja papin kohtaamiseen kuolevan kanssa sekä kuoleman käsittelyyn meillä ja muualla.

Lisätietoja Karjalan teologisen seuran sivuilta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet