Vapaakirkon uusi vanhusasiamies: Suomessa entistä suurempi ”tilaus” diakoniatyölle

 

Suomen Vapaakirkon hallitus nimesi joulukuussa pitämässään kokouksessa YTL Teija Nuutisen (51) uudeksi Vapaakirkon vanhusasiamieheksi.

Teija Nuutinen jatkaa TtT, gerontologi Sirkka Nivalan aloittamaa luottamustehtävää vanhusasiamiehenä vuoden 2016 alusta.

– Vanhusasiamiehenä paneudun muun muassa vapaaseurakuntien vanhustyön nykytilanteen ja koulutustarpeiden arviointiin ja alueyhdyshenkilötoiminnan käynnistämiseen, Teija Nuutinen kertoo tulevan tehtävänsä painopisteistä.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Teija Nuutisen mielestä suomalaisessa yhteiskunnassa on entistä suurempi ”tilaus” diakoniatyölle. Kristillisen seurakunnan perustehtävä, palveleminen, voi tavoittaa nuoria ja perheitä, syrjäytyneitä, työttömiä ja rikos- ja päihdetaustaisia lähimmäisiä sekä maahanmuuttajia.

– Mielestäni suurin ja nopeimmin kasvava diakoniatyön alue on vanhustyö, ikääntyneistä seurakuntalaisista huolehtiminen, evankelioiva seniorityö ja aktiivisten ikääntyneiden innostaminen ja valmentaminen vapaaehtoisiksi rinnalla kulkijoiksi toisille ikääntyneille. Jeesus kutsuu kaikenikäisiä yhteyteensä.

Teksti: Marjo Pulkkanen
Kuva: Yrjö Nuutinen