”Raamattutyö loi pohjaa herätysliikkeille”

 

Meneillään olevaa Raamattuvuotta koordinoivan Pipliaseuran apulaispääsihteeri Martti Asikainen pitää uskon puhdistuksen ”raamattu joka kotiin” -tavoitteen toteutumista merkittävänä käänteenä Suomessa. Asikainen muistuttaa, että raamattutyö loi pohjaa suurille herätysliikkeille.

– En yhdy ajatuksiin, että herätysliikkeet olisivat menettäneet merkityksensä, päinvastoin.

– Nyt pitäisi vain pystyä tekemään työtä uudesta näkökulmasta. Olemme aivan erilaisessa tilanteessa kuin vielä muutama vuosikymmen sitten.

Asikainen huomauttaa, että kaupungistuminen ja erilaiset kulttuurivirtaukset haastavat uudenlaisiin lähestymistapoihin evankeliumin levittämisessä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Nykyihmiset saavat arvomaailmansa ja hengellisen sisällön elämäänsä televisiosta tulevasta roinasta tai joistakin uusista uskonnollisväritteisistä aatevirtauksista, eikä se ole sama mitä Raamattu opettaa.

Asikaisen mielestä herätysliikkeissä pitäisi enemmän pysähtyä miettimään miten maailma on muuttunut ja pyrkiä löytämään uusia lähestymistapoja voittaa kristinuskosta vieraantuvia ihmisiä.

– Ihmiset, jotka olivat aiemmin maalla jäsentyneet kotikirkkoon ja eri herätysliikkeisiin eivät enää uudessa kaupunkiympäristössä löytäneet tai tunteneet omakseen kaupunkilaiskirkon elämää. Yhteys herätysliikkeisiin on murtumassa. Näyttää siltä, että maalta kaupunkiin muuttaneet ihmiset eivät kyenneet enää siirtämään kristinuskon perintöä seuraavalle sukupolvelle, Asikainen analysoi.

– Ei tässä ole kyse siitä, että pitäisi palata 50 vuotta ajassa taaksepäin. Maailma menee eteenpäin. Uudessa tilanteessa on rohjettava miettiä myös omia asenteita ja etsittävä ajanmukaisia lähestymistapoja, jotta ihmiset löytäisivät evankeliumin tänäänkin. Siihen tarvitaan kaikkien tahojen yhteistyötä.

Asikainen ei silti usko, että kiinnostus Raamattuun olisi tyystin lakannut.

– Jotain kertoo sekin, että facebookissa The Bible sivusto on suosituin sivusto, Asikainen huomauttaa.

Asikainen on tyytyväinen Pipliaseuran pitkään jatkuneesta ja yhä laajenevasta raamattutyöstä.

– Ei tässä kuitenkaan ole kyse Pipliaseuran menestyksestä vaan siitä, että meillä on menestyskertomus. Voima ei tule meistä vaan salaisuus on itse kirjassa.