Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

”Pitäisikö Paavalilta periä lähetysmäärärahat takaisin?”

 

Kirjailija Teuvo V. Riikonen kirjoittaa Sana-lehdessä (31.1.) Paavalin seurakuntanäkemyksistä.

Riikonen toteaa, ettei sukupuoli apostolien aikana jakanut seurakuntia. Perusopetus oli, että ”Kristuksessa ei ole miestä eikä naista”.

Vaikka apostoli Paavalilla oli paljon naisia työtovereina ”seurakuntien perustaminen ja johtaminen oli siihen aikaan kuitenkin ukkojen kontolla”.

– Näin parintuhannen vuoden jälkeen tuskin kannattaa enää asiasta jättää valitusta tasa-arvovaltuutetulle, saati periä Paavalilta lähetysmäärärahoja taannehtivasti takaisin, Riikonen arvioi.

Hän kirjoittaa, että naisten roolit seurakunnissa liittyivät apostolin aikana ”jumalanpalvelukseen, palvelustyöhön ja lähetystyöhön”. Riikosen mukaan Paavalista ”ei millään saa naisten vihaajaa, leskien lyttääjää ja emäntien simputtajaa”.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Paavalin opetukset vapaudesta Kristuksessa ja siitä, että kaikki Kristuksen omat ovat tasavertaisia, kuvaavat parhaiten hänen asennettaan naisiin.

Riikonen toteaa Paavalin kuitenkin ”vetäneen herneet nenään niistä naisista, jotka jumalanpalveluksiin osallistuessaan eivät sen ajan tavan mukaan peittäneet hiuksiaan, vaan avoimesti esittelivät uusia permanenttejaan”.

– Kaikki olivat kuitenkin Paavalille yhtä arvokkaita, niin naiset kuin miehet. Paavali oli vakaumuksessaan luja ja suvaitsevainen.

 
Artikkelibanneri perussanoma