Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Yhteys ensimmäiseen jouluun

 

Yhteys ensimmäiseen jouluun
Ben White/Unsplash

Jos et ole kovin innoissasi joulusta, tarvitset varmaankin uudenlaisen näkökulman joulujuhlallisuuksiin. Joten minä autan sinua tekemään joulusta jälleen suuren juhlan. Olet varmaankin ihan kiitollinen Jeesuksesta, mutta et välttämättä ymmärrä millainen yhteys ensimmäiseen jouluun juuri sinulla on.

Olen ajatellut tätä asiaa tänä syksynä jo pitemmän aikaa ja sitten törmäsin tähän Corky Calhounin sitaattiin, joka summa ajatukseni tosi hyvin: ”Joulu on meidän syntymäkertomuksemme, sillä ilman sitä kukaan meistä ei syntyisi uudelleen”.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Aivan kuten kukaan meistä ei olisi olemassa ilman esi-isiämme, me emme voisi olla hengellisesti elossa ilman Jeesusta. Jeesuksen tähden maailman jokainen ihminen voi syntyä hengellisesti uudelleen ja elää ikuisesti. Ota sinäkin tämä uskomaton lahja vastaan.

Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. (1. Joh. 5:11-12)

Yhteys ensimmäiseen jouluun

Aivan kuten isovanhempimme syntymäpäivät muistuttavat meitä siitä, että olemme olemassa heidän vuokseen, Jeesuksen syntymäpäivä muistuttaa meitä siitä, että olemme hengellisesti elossa Jeesuksen tähden. Siksi Jeesuksen syntymäpäivä on tavallaan myös meidän hengellinen syntymäpäivämme.

Meillä todellakin on paljon juhlittavaa! Hengellisesti elossa oleminen tarkoittaa sitä, että olemme ikuisesti elossa Jeesuksessa. Eikä ole tämän asian voittanutta! Meitä kutsutaan iloitsemaan tässä ikuisessa yhteydessä. Ja siitä juuri on joulussa kysymys. Jeesus tuli maailmaan, jotta voisimme olla yhteydessä Kaikkivaltiaan kanssa. Ikuisesti. Hallelujaa!

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.