Vaikuta viisaasti

 

Presidenttivaalien kampanjat ovat vasta käynnistymässä, eduskuntavaaleista on jo aikaa, ja niiden vaalimainokset ovat jo aikoja sitten kadonneet ja kampanjat hiljenneet. Niissä annettuja lupauksia muistellaan lähinnä hallituksen päätöksiä arvioitaessa. Vaikka äänet on annettu, vaikuttamisen aika ei vaalien väleissäkään ole ohi. Meitä ei ole kutsuttu rukoilemaan vain päättäjien valintaprosessien puolesta vaan jatkuvasti kantamaan rukouksin johtoasemiin valittuja.

Nyt on aika muistaa rukouksin jokaista myrskyissä riepotellun hallituksen jäsentä ja 200:aa kansanedustajaamme riippumatta siitä, allekirjoitammeko heidän arvojaan vai emme. Kuinka upeaa olisi, jos jokainen Arkadianmäellä saisi tuntea, että maamme kristityt riippumatta seurakuntataustasta ovat hänen esirukoilijoitaan, eivät vastustajiaan.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Voimme välittää, siunata ja rakastaa riippumatta mielipiteistä, voimme kannustaa ammatikseen kritiikin keskellä puurtavia. Jokainen valittu todennäköisesti pyrkii tekemään parhaansa omasta näkökulmastaan ja arvomaailmastaan käsin.

Päättäjien leimaaminen tai nimittely ei kirkasta Kristusta.

Koska vain osaa äänestysnapeista painaa henkilö, jonka ohjenuorana on Raamattu, kristilliset arvomme tulevat säännöllisesti haastetuiksi päivänpolitiikan keskellä. Meidän on kristittyinä tärkeää nostaa päämme ja rakentavasti perustella arvopohjaamme lainsäädäntöprosessien aikana. Saamme vaikuttaa ja samalla rakentaa siltoja.

Asioiden pelkkä kauhistelu ja mielestämme epäraamatullisesti toimivien päättäjien leimaaminen tai nimittely esimerkiksi sosiaalisen median foorumeilla eivät kirkasta Kristusta eivätkä tuo muutosta. Vaikutus on todennäköisesti päinvastainen.

Uskalletaan kohdata erilaiset ihmiset ystävällisesti. Rakennetaan rauhaa, jos se on meistä kiinni. Kristus käski meitä siunaamaan jopa vainoajiamme (puhumaan heistä hyvää). On hyvä kohdella kunnioituksella myös johtajiamme, jotka ajattelevat toisin kuin me.

Rukous muuttaa asioita. Jumalan edessä vietetty aika aktivoi meitä suuremmat voimat vaikuttamaan maan suuntaan ja ohjaamaan kuninkaiden sydämiä. Rukouksin raivataan tietä yksilöille, joille on auenneet ovet olla vaikuttamassa vallan kabineteissa. Rukouksessa tuetaan heitä, jotka arvojen ristitulessa pitävät kiinni raamatullisesta maailmankuvasta. Rukoillen vastaanotetaan näkyä ja ohjausta siitä, mitä tehdä. Jumala voi toimia laajassa mittakaavassa jo yhden oikealla paikalla olevan ihmisen kautta.

Mikä on maamme päättäjän ensimmäinen mielleyhtymä hänen ajatellessaan kristittyjä? Moraalipoliisi? Ahdasmielinen? Vai lämmin, lempeä ja miellyttävä, vaikkakin ajatusmaailmaltaan erilainen? Maan suola on hyvä annostella oikein.

Ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä. (Jaak. 3:17)

Vaikutetaan ja otetaan kantaa viisaasti.

*

Kirjoitus on päivitetty versio RV 15/2023:n pääkirjoituksesta.