Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Te kaikki kansat tulkaa…

 

Kirkkopäiville Turkuun kokoontuu suuri joukko kirkon, yhteiskunnan, järjestöjen ja seurakuntien väkeä. Reformaation merkkivuosi näkyy tapahtumassa. Päivät tarjoavat monipuolisesti myös lähetyksen ja kansainvälisen työn näkökulmia. Monien ohjelmasisältöjen tuottajina ovat kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu. Kirkkopäivien jälkeen Suomen kesä tarjoaa monia hengellisiä juhlia.

Kotoisia kesäjuhliamme suuremman kansojen kirjon kokoaa Luterilaisen maailmanliiton (LML) 12. yleiskokous Namibian Windhoekissa 10.–16. toukokuuta. Kokoukseen odotetaan ennätysmäärää osanottajia 145 jäsenkirkosta ja 98 maasta. He edustavat maailman noin 75 miljoonaa luterilaista kristittyä. Joukossa ovat myös LML:n suomalaisten kumppanien, Medialähetys Sanansaattajien, Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun, edustajat.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Yleiskokouksen teema on ”Jumalan armon vapauttamat” (Liberated by God´s Grace). Teemalla liitytään 500 vuotta sitten käynnistyneen reformaation keskeisiin periaatteisiin. Yleiskokouksen alateemat koskettavat aikamme haasteita: pelastus – ei kauppatavaraa, luomakunta – ei kauppatavaraa, ihminen – ei kauppatavaraa.

Miksi kokoontuminen yhteen on niin tärkeää? Otsikkolaulun säkeen loppu kuuluu ”… nyt Herraa kiittämään!” Kristityillä on paljon aihetta yhteiseen kiitokseen. Saamme rohkaistua siitä, että Jumala on uskollinen, vaikka tässä hänen luomassaan maailmassa myllertää. Ylösnoussut Kristus on koko maailman Herra ja Vapahtaja. Pyhä Henki johtaa kirkkoaan. On myös hyvä yhdessä tutkailla ajan merkkejä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia tavoittaa heitä, jotka vielä ovat uskosta osattomia. Te kaikki kansat tulkaa!

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa