Rakkaus Afganistanin kansaan maksoi heille kaiken

 

Myös Afganistanissa on ihmisiä jotka surevat. On uhrien paikallisia työtovereita ja Heratin asukkaita, jotka saivat apua näiltä naisilta. Heratin kuvernöörikin on todennut, että he olivat kunnioitettuja naisia.

On muistettava että työ jota iskun kohteeksi joutuneet naiset ovat tehneet, ei ole ollut turhaa. Se ei ole turhaa niille ihmisille, jotka ovat saaneet heiltä apua ja lohdutusta. Heidän työnsä hedelmä jää sinne vaikuttamaan, eikä se ole missään merkityksessä ollut turhaa. Uskomme että sillä on jopa iankaikkista merkitystä.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

On hyvä muistaa, että näiden naisten rakastava asenne nousee aivan kristinuskon ytimestä: on olemassa Kristuksen rakkaus, joka motivoi ihmisiä rakastamaan ja palvelemaan vaikeissakin olosuhteissa. Silloinkin kun sitä rakkautta eivät kaikki edes osaa arvostaa tai ottaa vastaan.

Meillä voi olla kiusaus ajatella, että avustustyö on turhaa, tai että paikalliset ihmiset eivät ole ansainneet tätä rakkautta, mutta se on täysin vastoin näiden naisten ajattelutapaa.

He ovat jättäneet meille perinnön: Kristuksen palveleminen rakastamalla lähimmäistä on kaikkien kristittyjen kutsumus. Vaikka kaikkia ei kutsuta antamaan tällaista äärimmäistä uhria, meidät kaikki on kutsuttu auttamaan ja palvelemaan ihmisiä, lähellämme ja maan ääriin saakka.

Tämä traaginen tapaus ajaa meitä henkilökohtaisesti turvautumaan Kristukseen, joka epäilemättä on noussut vastaanottamaan nämä naiset luokseen. Samoin kuin hän aikoinaan Raamatun mukaan nousi vastaanottamaan kristinuskon ensimmäisen marttyyrin Stefanuksen.

 
artikkelibanneri Uusi Tie