Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Onko sittenkään vahinkoja?

 

Matkustaessa voi sattua kaikenlaista. Niin sattui myös minulle. Minulta varastettiin puhelin ja kaikki tuhannet numerot menivät sen siliän tien. Samoin minulta tuhoutui tietokone ja sen mukana monet osoitetiedot ja viestit. Kaiken tämän tajutessani, päässäni iski paniikki. Kuinka ihmeessä selviän ilman näitä kaikkia tietoja?

Olen tajunnut, että juuri tällaisia vastaavia tilanteita olin aina pelännyt. Näitä tilanteita voisi kutsua eri mittakaavoissa nollaamiseksi, pöydän puhdistamiseksi tai alusta aloittamiseksi.
Miten lähteä uudelleen matkaan ja miten jaksan ja löydän? Kun sitten rauhoittuneena aloin pohtia tilannetta, oivalsin siinä suuren mahdollisuuden. Vaikka tässä olikin kyse vain kadonneista numeroista ja osoitteista, miten selvitä isommasta ”puhdistuksesta”.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ei nollaaminen, pöydän uudelleen järjestäminen tai alusta aloittaminen olekaan sellainen maailmanloppu, kuin sen mielessään ehkä kuvittelee. Se on mahdollisuus aloittaa alusta ja vaikka alusta aloittaminen voi toisinaan tuntua raskaalta urakalta, kuitenkin siinä piilee aivan uusi ulottuvuus ja monenlaiset kasvun siemenet.

Kun minä nyt osaisin ottaa opikseni ja järjestää asiat toisin. Nähdä elämä toisessa, uudenlaisessa valossa. Tämä nollaaminen teki lisätilaa kovalevyyni ja huomion siihen, että hyvin se elämä kulkee näinkin. Pikkuhiljaa löytää ratansa ja paikkansa. Hieman kirpaisi, mutta ei siis lainkaan hullumpi kokemus.