Luota ja lepää Herrassa

 

Luota ja lepää Herrassa
Max Goncharov/Unsplash

Eikö ole mielenkiintoista, miten turhauttavaa voi olla se, ettei pysty suunnittelemaan tulevaisuuttaan? Näin korona-aikaan tuskin tiedämme, mitä huominen tuo tullessaan, kukaan ei tiedä, miltä elämämme tai maailma näyttää muutaman kuukauden kuluttua. Ehkä me tarvitsimme muistutuksen haavoittuvuudestamme. Me emme todellakaan hallitse maailmaa. Joka tapauksessa meidän ei tarvitse murehtia. Sillä me tunnemme läheisesti Hänet, joka hallitsee maailmaa ja tietää, mitä tulee tapahtumaan huomenna ja muutaman kuukauden kuluttua. Ja Hänen tahtonsa on hyvä. Joten luota ja lepää Herrassa.

Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet. (Matt. 6:34)

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Luota ja lepää Herrassa

Nyt on tärkeintä oppia luottamaan Jumalaan ja lepäämään hänen hoidossaan. Hallinnan menettäminen (tai paremminkin hallinnan illuusion menettäminen) voi tuntu pelottavalta, mutta opittuamme lepäämään Herrassa, alamme tuntemaan itsemme kuin huolettomaksi lomalla olevaksi lapseksi. Taivaallinen Isämme kyllä pitää meistä huolta niin tänään, huomenna kuin iankaikkisesti. Joten ei ole mitään syytä vauhkoontua jostain, mikä saattaa tapahtua tai sitten ei. Mitä tahansa tapahtuu, Jumala pitää meistä huolen. Joten luota ja lepää Herrassa.

Paras tapa luottaa ja levätä Herrassa on ylistää. Kun ylistämme Herraa sekasorron keskellä, kutsumme Pyhän Hengen ottamaan tilanteen haltuun. Ylistys on aliarvostetuin hengellinen aseemme. Käytä sitä ja huomaat luottavasi ja lepääväsi Herrassa.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla. Tutustu myös Paastopodcastiin.