Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Liian pieni ympyrä

 

Oletko huolissasi perheenjäsenesta tai ystävästä, joka näyttäisi olevan etääntymässä uskosta? Kun teet tällaisen arvion hänen elämästään, mitä käytät mittapuuna? Omaa käsitystäsi uskosta ja Kristuksesta? Oletko mielessäsi piirtänyt ympyrän, jonka sisälle todellisen Kristuksen seuraajan tulee sijoittua, etkä näe rakkaasi olevan tuon ympyrän sisällä?

Onko mahdollista, että käsityksesi Kristuksesta olisi rajoittunut? On Jeesuksesi niin pieni, niin tiukasti rajattu, ettet voi uskoa hänen Henkensä tekevän syvää, salattua työtä? Tuomitsetko läheisesi, kun hän ei yllä määrittelemällesi tasolle? Uskotko, että Jumala on niin suuri, että hän voi tehdä työtä läheisesi elämässä tavalla, jota ei voi silmin nähdä?

KRS Krito 10.-23.6.

Noin 35 vuotta sitten surullisenkuuluisa nainen nimeltä Celeste Horvath käveli sisään jengityön Teen Challenge -keskukseen Brooklynissa. Hän oli New Yorkin pahamaineisin rouva. Hän johti prostituutiorinkiä, joka ”palveli” kansakuntamme johtavia miehiä. Celeste oli kasvanut helluntaikodissa, ja aikoinaan hänen rukoileva isoäitinsä oli profetoinut hänelle: ”Sinusta tulee evankelista.” Celeste oli kuitenkin kääntynyt pois lapsuutensa uskosta ja kasvatuksesta, ja päätynyt prostituution piiriin.

Kun Celesten prostituutiorinki kasvoi, hän tuli riippuvaiseksi huumeista. Tuona aikana hänen sydämessään käytiin taistelua. Ilta toisensa jälkeen hän rukoili: ”Herra, anna minun elää edes yksi päivä vielä.” Lopulta hänet pidätettiin. Uutinen päätyi lehtien etusivuille. Jossain kohdin Celesten veli kirjoitti hänelle: ”Olet häpäissyt perheesi, olet päätynyt katumuksen ulkopuolelle.”

Mutta Jeesus ei koskaan hylännyt häntä. Eräänä yksinäisenä hetkenä Celeste rukoili – ja murtui Herran edessä. Hän muuttui hetkessä, hänestä tuli uusi luomus.

Ne, jotka olivat seuranneet Celesten elämää ulkopuolelta, pitivät häntä toivottomana tapauksena, täysin muuttumattomana ja kylmänä. Mutta heidän käsityksensä Kristuksesta oli rajallinen. He eivät nähneet, miten Pyhä Henki teki työtään Celesten elämässä kaikki vuodet. Kun ihmiset näkivät hänet tavallisena ja epäpuhtaana, Herra näki hänet evankelistana.

Celeste ilmaantui jengityön keskukseen juuri ennen kuin hänet tuomittiin, ja me otimme hänet vastaan. Hän joutui vankilaan, jossa hän toimi kutsumuksensa mukaisesti evankelistana. Hän johti monia Jeesuksen luo. Kun hänet vapautettiin, hänestä tuli katusaarnaaja ja lopulta hän perusti seurakunnan Long Islandille. Tuo seurakunta palaa evankeliumille yhä tänäänkin.