Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Lähetystyön tärkein motiivi

 

Mikä mahtaisi olla kaiken kristillisen työn perimmäisenä tarkoituksena? Apostoli Paavali näyttää vastaavan tähän kysymykseen siinä yhteydessä, jossa hän puhuu omastaan antamisesta evankeliumin etenemiseksi. Paavali kirjoittaa: ”Te saatte kaikkinaista rikkautta ja voitte osoittaa runsaasti anteliaisuutta. Näin meidän työmme synnyttää kiitollisuutta Jumalaa kohtaan. Tämän palveluksen toimittaminen ei vain täytä pyhien tarpeita, vaan lisäksi se saa yhä useammat kiittämään Jumalaa.” (2. Kor. 9:11–12)

Paavali ensinnäkin toteaa, että kun ihminen on itse tullut osalliseksi pelastuksesta, hän alkaa tehdä työtä sen eteen, että myös toiset pääsisivät osallisiksi samasta ilosta. Hän siis kertoo aluksi kristityn vastuusta evankeliumin välittämisessä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Toiseksi hän kertoo lähetystyön perimmäisestä motiivista. Lähetystyön tärkeyttä korostettaessa on helppoa ajatella, että ihmisen sielun pelastuminen ikuiselta kadotukselta on maailman tärkein asia. Niinpä onkin hyvä huomata, että Paavalin mukaan ihmisen sielun pelastustakin tärkeämpää on Jumalan kunnia, se, että Jumala tulee ylistetyksi. Hän on kaikkien kiitosten ja ylistysten arvoinen.

Tämän totuuden Paavali näytti ymmärtäneen jo silloin, kun Jeesus kohtasi hänet Damaskoksen tiellä. Silloin hän sai kutsun kertoa yhä uusille ihmisille Jeesuksesta ja siihen tehtävään hän sitoutui loppuelämäkseen. Jeesuksen tehtäväanto tälle kristittyjä vainonneelle miehelle paljastaa, miksi lähetystyötä on edelleenkin tehtävä: ”Minä pelastan sinut oman kansasi käsistä ja varjelen sinua, kun lähetän sinut pakanoiden pariin avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi, kun uskovat minuun, ja heillä on oleva paikkansa niiden joukossa, jotka Jumala on pyhittänyt.” (Ap.t. 26:17–18)

Tehtävänannossaan Herra Jeesus paljastaa, että tämä maailma pitää todellisuudessa Paholaista palvontansa kohteena, eli ylistää häntä. Kun ilman Jumalaa elävä ihminen kuvittelee olevansa vapaa, hän on todellisuudessa Paholaisen talutusnuorassa. Vain Jumalan sana voi tuoda vapautuksen siitä orjuudesta, ja tokihan orjuudesta vapautunut myös kiittää ja iloitsee vapaudestaan.

Jumalan kunnia on näin myös perimmäinen motiivi lähetystyölle. Jumala saa kunnian, kun ihmiset Jumalan sanan voimasta kääntyvät Saatanan vallasta Jumalan puoleen. Siksi lähetystyö!

Kuva: Kirsi Myllyniemi