Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Kun sinulla on kipuja

 

 

Tavalla tai toisella meihin kaikkiin koskee. Jokainen kantaa oman kipunsa taakkaa.

SEKL Neliöb. vko 48. MJa

Kun sinua on loukattu syvästi, kukaan ei voi poistaa sisäisiä pelkojasi ja syvintä ahdistustasi. Ei paras ystäväkään voi ymmärtää, millaista taistelua käyt läpi tai kuinka pahasti olet haavoittunut.

Onko jossain lääkettä särkyneeseen sydämeen? Onko parannusta noihin syviin, sisäisiin kipuihin? Voiko palasia laittaa takaisin paikoilleen ja tehdä sydämestä entistä vahvemman? Kyllä! Ehdottomasti voi! Jos ei niin olisi, Jumalan Sana olisi huijausta ja Jumala itse olisi valehtelija. Niin ei voi olla!

Jumala ei luvannut sinulle kivutonta elämäntietä. Hän lupasi sinulle ”pakotien”. Hän lupasi auttaa sinua kestämään kivut. Hän vahvistaa askeleitasi, kun heikkous panee sinut horjumaan.

Meidän rakastava Isämme sanoi: ”Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.” (1.Kor. 10:13)

Taivaallinen Isä vartioi väsymättömin silmin. Hän havaitsee jokaisen liikkeesi, pullottaa jokaisen kyyneleesi. Hän samaistuu tuskiisi, tuntee kaiken kipusi. Hän ei ikinä salli sinun hukkuvan kyyneliisi, ei kivun heikentää mieltäsi. Hän lupaa tulla hätiin oikealla hetkellä, pyyhkimään pois kyyneleesi ja antamaan vaikeroinnin sijaan ilon.

Sinulla on mahdollisuus tehdä sydämesi onnelliseksi ja iloita Herrassa. Jumalan katse on suuntautunut sinuun – ja hän kehottaa nousemaan ylös ja pudistamaan päältäsi kaikki nuo epäilyksiä aiheuttavat pelot.