Kun armo hallitsee sinua

 

Kun armo hallitsee sinua
Taylor Brandon/Unsplash

Hallitseeko armo sinua? Tämä on tärkeä kysymys kaikille kristityille. Jos armo ei hallitse sinua, joko synti tai omavanhurskaus hallitsee sinua. Kumpikaan näistä ei anna sinulle elämää taikka vapautta. Vain armo tekee niin. Vieläpä yltäkylläisesti. Kun armo hallitsee sinua, kaikki on hyvin.

Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden. (Room. 5:21)

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Jeesus kutsuu meitä vapauteen, epäitsekkääseen elämään. Silloin emme elä enää me, vaan Kristus meissä. Tämä vaatii jatkuvaa antautumista. Joka aamu meissä käydään taistelua. Annatko armon hallita sinua vai sorrutko omavanhurskauteen, armon ansaitsemiseen? Vai kutsuuko helppo elämä sinua armon väärinkäyttämiseen?

Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. (Room. 12:1)

Kun armo hallitsee sinua

Vain kun armo hallitsee sinua, pystyt elämään todellisessa vapaudessa. Meidän ei tule antautua synnille tai suorittaa uskoa ilman Jeesusta. Sen sijaan meitä kutsutaan elämään Jeesuksen kanssa armon hallitessa meitä. Silloin Jumala muuttaa meitä ja me voimme levätä hänen armossaan.

Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. (Ef. 3:17)

Voi mikä riemu on nauttia Jumalasta sen sijaan, että jatkaisimme väkisin yrittämistä. Uskonnollisessa suorittamisessa ei ole minkäänlaista vapautta. Mutta Jeesuksessa löydämme rajattoman vapauden. Joten tee joka aamu päätös antaa armon hallita sinua sinä päivänä. Se on lahja sekä sinulle että niille ihmisille, jotka näkevät sinun säteilevän, heijastavan Kristuksen rakkautta maailmaan.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.