Koira tuli taloon

Kuva: Jani Laukkanen

En ollut koskaan ajatellut, että hankkisimme koiran. En oikeastaan pitänyt koirista.

Kristuspäivässä 2008 rukoilin vieruskaverini puolesta ja hän minun puolestani. Rukoilimme ääneti niin kuin oli ohjeistettu. Sitten jaoimme toisillemme, mitä olimme rukoilleet. Minulle entuudestaan tuntematon vieruskaverini kertoi, että oli nähnyt kuvan koirasta.

Viesti oli minulle merkityksellinen, sillä sain tarvitsemani vahvistuksen, että lemmikkikoiran hankkiminen olisi perheellemme hyvä ratkaisu.

Seuraavana  kesänä kääpiövillakoira Denny muutti meille. En olisi osannut etukäteen arvata, kuinka paljon iloa pieni koira voi olemassaolollaan tuottaa.

Kristuspäivästä jäi myös muuta pysyvää – rukousillat kotikaupungin puolesta. Tammikuussa 2008 iso joukko eri seurakuntien edustajia kokoontui Tapiolan seurakuntaan Espoo rukoilee –iltaan. Tapaus oli ainutlaatuinen, sillä ensimmäistä kertaa oltiin koolla rukoilemassa oman kotikaupungin ja sen asukkaiden puolesta. Mukana oli kristittyjä niin vapaista suunnista kuin evankelis-luterilaisesta kirkosta, myös ortodoksisen kirkon edustajia oli paikalla. Rukous yhdisti työntekijöitä ja tavallisia seurakuntalaisia. Ensimmäisessä yhteiskristillisessä rukousillassa katsoimme yhdessä videon Sveitsin Kristuspäivästä ja innostimme kaikkia joukolla lähtemään Turkuun.

Espoo rukoilee –iltoja on siitä lähtien pidetty säännöllisesti eri seurakunnissa Espoossa.

Tänäkin vuonna Espoosta lähdetään Kristus-päivään yhteisillä bussikyydeillä.

Sari Savela

Kirjoittaja on seurakuntalainen.fi -sivuston päätoimittaja