KIRJABLOGI: Tehtävä Sahalilla toteutui Jumalan ihmeiden avulla

 

Tapani Sopanen,  Reijo Blommendahl, Tehtävä Sahalinilla, Aikamedia 2017

Reijo Blommendahl ei vastaa useimpien mielikuvaa lähetyssaarnaajasta. Hänen vaiherikkaaseen elämäänsä on toki sisältänyt ahkeraa ja suorastaan intohimoista opettamista ja julistamista. Suurimman huomion kirjassa kuitenkin kaappaavat hänen uskomattomat, huikeat ja joskus vaarallisetkin operaationsa Japanissa ja Sahalinilla.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Toimiessaan lähetystyössä Reijo kohtasi sellaisia haasteita, joiden edessä jopa seikkailukirjojen kovapintaiset agentit olisivat luovuttaneet. Laskiessaan kirjan kädestään lukija voikin vain todeta: Tässä on evankeliumin asialla oleva mies, joka uskoo tosissaan, että Jumalalle ei mikään ole mahdotonta, eikä siksi hänen käyttöönsä ottamalle ihmiselle liian vaikeaa.

Jos ryhtyy ihmeitä erittelemään, listasta tulee pitkä. Oliko suurin ihme se, että Helsingin asemalla ihmisten kenkiä kiillottaneesta pojasta tuli lähetyssaarnaaja ja vaikutusvaltaisten japanilaisten läheinen ystävä? Vai se, että hän järjesti Japanista karulle Sahalinin vankileirien saarelle perustamilleen seurakunnille yli sata autoa ja tonneittain avustusmateriaalia saaden vielä kaikelle tälle ilmaiset merikuljetukset? Vai oliko se ehkä joulupukkina evankelioiminen ja pukin tarvitsemien porojen lennättäminen Suomesta Japaniin? Kirjaa lukiessa tulee eteen yhä uusia mielikuvituksellisia tilanteita ja ihmeellisiä onnistumisia.

Kirjan kirjoittanut Tapani Sopanen on liikkeenjohdon konsultti, valmentaja ja pitkän linjan avioliittotyöntekijä. Työnsä ohella Sopanen on kirjoittanut suuren määrän kirjoja. Hänellä on sujuva kynä ja kyky viedä lukijansa mukaan Reijon elämän värikkäisiin vaiheisiin. Tämä taito onkin totisesti ollut tarpeen, kun hän on kertonut, mitä kaikkea Reijo Blommendahl on saanut aikaan Jumalaan turvautumalla sekä häneltä saamillaan kekseliäisyydellä, sisukkuudella ja pelottomuudella. Kaikkea tätä tarvittiin myös silloin, kun Reijo vuonna 2011 lähti avustamaan ihmisiä, joiden elämän valtava kymmenien metrien tsunamin hyökyaalto ja Fukushiman ydinvoimalan vaurioituminen olivat suistaneet raiteiltaan.

Yhteenveto:

Lähetystyöstä kertovassa kirjassa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Reijo Blommendahlia ja hänen läheisiään haastatellen Tapani Sopanen on kirjoittanut erinomaisen kirjan, jossa Reijo mm. perustaa Sahalinin KGB:n rangaistussiirtoloista tunnetulle saarelle seurakuntia ja järjestää niille Japanista toista sataa autoa ja tonneittain materiaaliapua sekä kaikelle tälle ilmaiset merikuljetukset. Kirja on väkevä todistus siitä, miten Jumala avaa käyttöönsä kutsumalle miehelle ovia ja sydämiä yhteiskunnan ja yritysmaailman huippuja myöten.