Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kiirehditkö jouluun?

 

kiirehditkö jouluun?
Waldemar Brandt/Unsplash

Alle kolme viikkoa jouluun – mitä sinulle kuuluu? Oletko odottavalla kannalla vai kiirehditkö adventin läpi? Kiirehditkö jouluun ilman, että huomaat odottamisen kauneutta?

Pahin mahdollinen skenaario olisi kiiruhtaa jouluun niputtamalla yhteen mitäänsanomattomia tapahtumia yksi toisensa jälkeen jättäen sinut lopen uupuneeksi ja yhtä tyhjäksi kuin lompakkosi. Annahan kun kerron, tämä ei ole Adventin tarkoitus.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ääni huutaa: – Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! (Jes.40:3)

Adventin tarkoitus on valmistaa sydämemme Jeesukselle. Että hän voi tulla elämäämme taas tuoreella tavalla. Tämä ei tapahdu, jos keskitymme vain shoppailuun, juhlimiseen ja joulun ulkoiseen valmisteluun. Näissä asioissa ei ole sinäänsä mitään vikaa silloin, kun ne eivät kaappaa elämäämme.

Kiirehditkö jouluun?

Täydellisyys ei ole joulun juhlinnan edellytys, eikä ole myöskään jouluvalmistelujen loppuunsaattaminen. Ainut asia, mikä meidän täytyy valmistaa on sydämemme. Ja sydänasioita emme voi kiirehtiä. Tarvitsemme aikaa – ja ehkä vähän yksinäisyyttä – valmistaaksemme sydämemme. Jouluun kiirehtiminen varastaa sydämeltämme kaikkein upeimman lahjan, minkä se voi saada.

Joten ehdotan tahdin hidastamista. Kieltäydy joistakin kutsuista ja karsi tehtävälistaasi. Sitten käytä se aika hiljentymiseen. Pyydä Jumalaa valmistamaan sydämesi siihen, mitä uutta Jumalan on synnyttämässä sinussa tänä jouluna. Ota adventti omaksesi kuuntelemalla Kaikkivaltiasta Jumalaa. Tee tietä Jeesukselle.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.