Jos suksi (tai rukous) ei luista…

 

”Suksi, suksi ei luista mihinkään, varsinkaan jos ei niitä ole ensinkään.”

Nyt kertakaikkiaan riitti! Vein viime viikolla sukset kirpputorille. Minun hiihtoni olivat siinä, eihän täällä etelässä ole edes kelejä kuin pari viikkoa vuodesta.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Samanlainen olo monella varmaan on rukouksen suhteen – se tuntuu vähän kuin murtomaahiihdolta. Koulussa sitä piti yrittää, ja terveellistähän se olisi, mutta kun suksi ei luista, se ei luista. Kansaa yritetään patistaa laduille ja kirkkokansaa rukoilemaan. Velvollisuudentunnosta ei nouse rakkautta hiihtolajeja kohtaan – eikä myöskään aitoa rukousta.

No ei tässä nyt ollut ihan kaikki.

Finlandia-hiihto on ainutlaatuinen hiihtotapahtuma. Siinä on tilaa sekä maan huipuille, että jokaiselle suksenkuluttajalle. Rukoustakin voisi verrata Finlandia-hiihtoon.

Suomen juhlavuoden 2017 tiimoilta on valmisteilla useitakin aloitteita ja suurtapahtumia, joissa kiitetään Suomesta ja rukoillaan yhdessä. Suurempia juttuja on tulossa ainakin Lahdessa, Helsingissä ja Turussa. Juhlavuoden rukoustapahtumista löydät tietoa esim. täältä: www.suomalainenusko.fi/rukous

Rukous Suomen puolesta on yhteinen juttu, jossa kaikille on tilaa. Ja tyyli on vapaa. Jos sinustakin tuntuu, että suksi ei luista, voi olla hyvä lähteä harjoitusleirille. Ja treenataan yhdessä, silloin se on helpompaa! Siis sekä hiihto että rukous. Tulikohan tehtyä virhe niiden suksien kanssa…