Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ilosanoma uupuneille

 
Ilosanoma uupuneille

Tiedäthän sinä, ystäväni, ettei sinun tarvitse ansaita pelastustasi? Saat sen lahjaksi uskoessasi Jeesukseen. Armo riittää. Sinä riität. Miksi sitten puhutaan niin paljon uskon hoitamisesta ja siinä kasvamisesta? Meitä kutsutaan elämään Jumalan yhteydessä ja siinä olennaisena osana on hengelliset harjoitukset. Mutta mitä jos on syystä tai toisesta niin uupunut, ettei jaksa edes ajatella mitään hengellisiä harjoituksia? Mitä sitten? Silloin on aika vastaanottaa ilosanoma uupuneille.

Silloin sinä muistat, että armo riittää. Sinä riität. Ei Jumala vaadi suorituksia, hän kutsuu sinua syliinsä lepäämään. Minä ajattelen, että hengittäminen on jo rukousta, silloin Jumalan nimi on huulillamme (Y-H-W-H). Riittää, että hengität. Jumala on jo luonasi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Myös minirukoukset toimivat hyvin hätärukouksina. Tällaisia ovat esimerkiksi ”Herra, armahda”, ”Tule, Herra Jeesus” tai ”Auta, Jeesus”. Jumala tietää tilanteesi paremmin kuin sinä itse. Riittää, että huokaiset hänen puoleensa. Hän on jo luonasi.

Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikolle voimaa. (Jes. 40:29)

Itkeminenkin voi olla rukousta. Jumala kuulee ja auttaa. Voimme pyytää rakkautta ja Jeesus itse tulee keskellemme. Ja anoessamme ihmettä, Jeesus itse on tiemme. Pyytäessämme voimaa, Jeesus tulee voimaksemme.

Voit myös kantaa mukanasi ristiä tai jotain muuta symbolia, jota voit puristaa tarvitessasi apua. Samoin voit keräillä rohkaisevia raamatunlauseita johonkin kippoon/kännykkään/jääkaapin oveen, josta voit lukea yhden silloin tällöin. Hengellinen musiikki auttaa monia. Myös kynttilän sytyttäminen voi muistuttaa meitä maailman Valon läsnäolosta tai se voi toimia rukouksena.

Ilosanoma uupuneille

Tärkein tapa elää uskoa todeksi on oppia yhdistämään henkemme Jumalan hengen kanssa. Silloin yhdymme iankaikkisen elämän virtaan, joka virvoittaa, kun tarvitsemme virvoitusta. Se voimannuttaa, kun tarvitsemme voimaannusta. Ja se puhdistaa, kun tarvitsemme puhdistusta. Ja antaa levon, kun tarvitsemme lepoa. Se on ilosanoma uupuneille.

»Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.» (Matt. 11:28)

Ei Jumala lähetä uupuneita pois. Uupuneiden paikka on Taivaan Isän sylissä ja saamme viipyä siellä niin kauan kuin tarvitsemme sylihoitoa. Jos et muuta jaksa kuin olla Jeesuksen sylissä, tiedä, että olet hyvässä hoidossa.

Uskon harjoittamisesta ei pidä tulla taakka tai suoritus, vaan sen tavoitteena on uskossa kasvaminen ja hengellinen hyvinvointi. Jeesus rakastaa sinua ja haluaa siunata sinua, siitä on uskossa kysymys. Että ristin voima voisi olla meidän elämänvoimamme. Sillä yksin emme jaksa, mutta armon varassa jaksamme. Ja armoa riittää. Sitä saamme rohkeasti pyytää ja käyttää. Se ei lopu koskaan.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.